Browniesoppskriften min har vært utgangspunktet for mang en deilig kake, og nå har den jammen også fått «Rocky road»-topping, nemlig sjokolade, marshmallows og nøtter! En skikkelig søtsak, som garantert slår an hos barn i alle aldre. Finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1

150 g smør
150 g mørk kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

2

100 g mørk kokesjokolade (minst 70% kakaoinnhold), grovt hakket (ca.)
75-100 g marshmallows
100 g valnøtter , grovt hakket (ca.)

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme, og kle en form på ca 22×28 cm med bakepapir.

Smelt smøret over svak varme i en stor kasserolle. Løft kjelen av varmen og brekk oppi sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør etter hvert godt sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når du tilsetter sjokoladen, for da kan den korne seg.

Knekk oppi ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i sukkeret og rør godt sammen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker godt sammen og sikt det i sjokoladeblandingen. Bruk en slikkepott eller lignende og rør til det er godt blandet, men ikke lengre enn det som er nødvendig.

Hell røren i den bakepapirkledte formen. Stryk røren jevnt utover med slikkepotten og strø ca 1/3 av valnøttene over. Stek kaken i ca 15-20 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt.

Ta kaken ut av ovnen og fordel umiddelbart resten av valnøttene, sjokoladen og marshmallows jevnt utover. Bruk gjerne små marshmallows, hvis du har. Har du store kan du dele dem i fire, slik jeg har gjort. Sett formen forsiktig tilbake i ovnen og la kaken steke videre i ca 4-5 minutter, til sjokoladen har smeltet, men før marshmallowsen blir brun i kantene.

Kaken avkjøles og oppbevares i kjøleskapet, før den skjæres opp i passende stykker.

Ekte og stolt matglede!

Andre varianter av denne browniesoppskriften finner du her:

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg har lenge hatt planer om å lage Rocky road brownies og prøve ut brownies oppskriften din, så hva er vel mer perfekt enn at du kommer med din versjon 🙂

 2. Delikat, lekker, vakker, gjennomført, ryddig, oversiktelig, inspirerende er det jeg syns om bloggen din. Den mest tiltalende matbloggen jeg har besøkt hittil og en av den mest tiltalende bloggene på generell basis. Ønsker deg masse lykke til videre i arbeidet ( og fornøyelsen!) med bloggen og matkompetansen din som du så raust deler med oss!

 3. Kaka er bakt og skal straks smakes på. Den rekker ingen tur innom kjøleskapet i dag :). Gleder oss!

 4. Denne har jeg laget 2 ganger nå! Og like populær og vellykket hver gang! Nå skal den snart lages en gang til og tas med på jobb som bursdagskake 🙂

  Takk for at du deler dine fantastiske oppskrifter med oss!

  Hilsen Christina

 5. Hei Trine.
  Tusen takk for så mange fine oppskrifter. Jeg har laget mange av dine kaker, og er alltid veldig fornøyd. Favoritten er Pavlovaen med creme frech i kremen, den kaken er fantastisk! Nå skulle jeg til å lage denne kaken, Rocky Road Brownies, hadde akkurat vært på butikken og vel hjemme så jeg at jeg bare hadde to egg igjen, å nei, å nei 😉 tror du det går med to egg?? Jeg tror jeg prøver….
  Har forresten stemt på deg til årets matblogg! Du fortjener å vinne. Så koselig intervju med deg på vgtv:-)
  Ha en fin dag!

 6. Hvilket smør anbefaler du å bruke i denne? Melange, meierismør eller kanskje noe annet? Tenkte å lage deN som dessert til et selskap ?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste