Rekesmørbrød med chiliaïoli

Det er helg og ofte tid og rom for å lage en ekstra god lunsj eller kveldsmat. Hva med å overraske med et deilig rekesmørbrød med hjemmelaget chiliaïoli? Her ligger nøkkelen til suksess i gode råvarer, gjerne hjemmebakt brød og gode reker. Finn frem:

  • Difficulty: enkel
Annonse

Ingredienser

godt brød
smør , eventuelt litt
rensede reker
salat
sitron
chiliaioli
friske krydderurter

SLIK GJØR DU

Jeg brukte eltefritt frøbrød til smørbrødet på bildet, og store, rensede reker på glass. Det beste er selvfølgelig å rense rekene selv, men hvis jeg ikke har anledning til det pleier jeg av og til å kjøpe håndpillede reker på glass.

Lag chiliaïoli etter for eksempel denne oppskriften.

Fordel salatblader og reker på brødskiven, og ha på en raus klatt med chiliaïoli. Pynt med en sitronskive eller to og gjerne friske urter, hvis du har.

Serveres og nytes umiddelbart, gjerne med et glass kald hvitvin til

Enjoy!

 

 

  1. Hei Trine,

    Takk for en inspirerende blogg!

    Hva anbefaler du å servere til dessert etter reker? Har du også tips til noe lett før maten, tas det imot med takk 🙂

    Hilsen Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits