Noen ganger er det så travelt at det egentlig ikke er tid til å lage og spise middag. Men, mat må man ha uansett, og det trenger slett ikke å ta lang tid å lage et aldri så lite herremåltid på kort tid. Her har jeg benyttet grønnsaksrester fra kjøleskapet, sammen med litt spekemat - og ca. 10-15 minutter. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 kokte poteter , i skiver
1/4 brokkoli , i små buketter
1/2 rødløk , i biter
4 egg
4 ss vann
salt og nykvernet sort pepper
ca 75 g god spekemat , strimlet
ca 50 g vellagret ost , for eksempel Jarlsberg, i små terninger
frisk persille , finhakket

SLIK GJØR DU

Fres løk, poteter og brokkoli i smør eller olje, til løken blir blank og myk.

Rør sammen egg, vann, salt og pepper. Hell eggeblandingen over grønnsaksblandingen. Fordel osteterninger og spekematen over. La det stå et øyeblikk og begynn deretter å skrape fra siden inn mot midten med en flat sleiv (men ikke bruk metall). Stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen. Senk temperaturen, legg på lokk og la omeletten stå å trekke til eggemassen har stivnet.

Gi potetomeletten et lite dryss av hakket persille og server. Omeletten kan serveres varm eller kald, gjerne sammen med en god salat og godt brød som tilbehør. Eventuelle rester er godt egnet i lunsjboksen dagen etter.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kjære Trine,

    For en fantastisk blogg!! Har nettopp snublet over den. Dette er virkelig en gavepakke for en travel mamma som er mye på reis. Jeg er så glad for alle de fantastiske oppskriftene og setter stor pris på at bloggen din er så velorganisert og lett å finne frem i. Digger ukemenyene dine – den sparer meg for mye arbeid. Takk for at du deler alt dette. Dette gjør både hverdagen til meg og familien mye mye bedre og mye mer harmonisk.

    Tror rett og slett at jeg blir glad i deg!

    med vennlig hilsen Michelle

  2. Fantastisk blogg, herlig oppskrifter. Har testet ut noen og det ble kjempegodt. Tipper du har en fonøyd mann som får mye god mat 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste