Pizza er superpopulært her hjemme, og juniors favoritt for tiden er pizza med pepperoni. Det er kanskje flere som liker det?

Ingredienser

1 porsjon pizzadeig
1 porsjon pizzasaus
1 mozzarella , i skiver
100 g pepperoni
1 liten rød paprika , i ringer
1 liten gul paprika , i ringer
frisk basilikum
god olivenolje (litt)

SLIK GJØR DU

Pizza med pepperoni og paprika

Lag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse. Lag også tomatsausen etter oppskriften, og la den gjerne stå å trekke litt på kjøkkenbenken, slik at de gode smakene får satt seg. Skjær opp paprika og mozzarella, slik at alt er klart før du setter i gang. Sett bakestålet eller pizzasteinen på midterste rille i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Når stålet/steinen har vært i ovnen i ca. 30 minutter etter at termostaten slo seg av – kan du sette i gang å bake ut pizzaen(e). Har du verken bakestål eller bakesten kan du selvsagt benytte stekebrettet fra stekeovnen.

Ha deigen på melstrødd underlag og kjevle den tynt utover. Jeg foretrekker deretter å legge deigen på en pizzaspade (husk å gni den inn med litt hvetemel før du legger deigen forsiktig oppå). Fordel pizzasaus, paprika, pepperoni og mozzarellaost over deigen, og la deretter pizzaen umiddelbart gli ned på det varme bakestålet/pizzasteinen. Beveg eventuelt spaden litt frem og tilbake for å forsikre deg om at pizzabunnen glir på melet slik at den lett kan overføres til bakestålet. Har du ikke bakestål/pizzastein kan du selvsagt steke pizzaen på stekebrettet.

Har du ikke pizzaspade kan du legge deigen på et bakepapirkledd stekebrett. La bakepapiret med pizzaen gli ned på stålet/steinen. (Synes du det er vanskelig å få til mens stålet/steinen er i stekeovnen kan du eventuelt ta det ut av ovnen, men husk tykke grytekluter og et varmebestandig underlag, og sett stålet/steinen umiddelbart inn i ovnen igjen. Pass på så du ikke brenner deg!) Etter ca. 3 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig. Pizzaen er ferdig når skorpene begynner å få litt farge, sånn ca. etter 6-7 minutter ved steking på 300 grader. Har ovnen din en maksimumstemperatur på 250 grader må du kanskje beregne 10 minutter +/-. Mitt beste råd uansett er å følge med underveis. Du kan lese mer om steking av pizza her.

Pizza med pepperoni og paprika

Når pizzaen er ferdigstekt løfter du den ut ved hjelp av pizzaspaden eller et annet egnet redskap. Fordel litt strimlet basilikum over pizzaen og nyyyt umiddelbart, gjerne sammen med et glass god rødvin.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei ! Er deigen til 3 stk pizzaer ? og er det garnityret som er nevn også nok til 3 ? eller kun en ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste