I dag er det tomatsaus til pizza som står på agendaen, og da mener jeg en skikkelig god tomatsaus som smaker tomat, men som ikke er så markant at den tar all oppmerksomheten fra garnityret. For å lage en god tomatsaus ligger det i kortene at du må benytte gode tomater. Bruk hermetiske tomater av god kvalitet, og min erfaring er at det ofte er en viss sammenheng mellom pris og kvalitet.

Ingredienser

400 g hermetiske tomater , hakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1 ss olivenolje
1/2 ss hvitvin (kan evt erstattes med 1 ts hvitvinseddik eller sløyfes)
1/4-1/2 ts sukker , smak til
salt og pepper , smak til

SLIK GJØR DU

Hell tomatene i et dørslag og la dem renne av uten at du rører i dem. La tomatene renne av i en times tid, men gjerne lengre dersom du har tid til det. Har du det travelt kan røre forsiktig i tomatene med en skje slik at væsken slipper raskere.

Rør sammen de avrente tomatene, finhakket hvitløk, olivenolje og hvitvin. Smak til med sukker, salt og pepper. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller lignende, men selv foretrekker jeg den slik den er. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at de gode smakene får satt seg. Oppskriften rekker til to tynne pizzaer eller en stor. Lag gjerne flere porsjoner i samme slengen og frys ned i porsjonspakker.

Bre fyllet utover den utkjevlede pizzadeigen, nesten ut til kanten. Tips til baking av pizzabunn og steking finner du her.

Av de pizzasausene som tidligere er publisert kan jeg blant annet anbefale pizzasaus a la Vardøen, pizzasaus med chili og hvit pizzasaus. Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har fått mange fine tips til pizza og pizzasaus nå, så da blir det pizza til hele familien i morgen:-)

    Jeg blir i godt humør av å klikke rundt på matbloggen din, den er særdeles godt laget! Utrolig lett å finne frem, og veldig fine bilder. Finner masse inspirasjon til det evige problemet om hva vi skal finne på til middag idag.

    Norges BESTE matblogg!

  2. Hei.
    Har laget din pizza med enkel tomatsaus – fantastisk enkel og god. Lærte en interessant variant fra min søster som bor på New Zealand.
    Med base i denne oppskriften stekte jeg kylling i terninger og blandet med Chicken Tikka (pose fra Santa Maria), hadde dette på med tomatsausen og ost. Serverte pizzaen med Sweet Mango Chutney (Patak’s – har den på Rema 1000) og banan i skiver (av alle ting). Det ble rett og slett fantasisk. Anbefales på det varmeste 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste