Fredag er pizzadag for mange, også hos oss. Selv om det tar litt tid fra begynnelse til slutt, så er det egentlig ikke så arbeidskrevende, mesteparten av tiden er jo ventetid. Jeg setter ofte deigen tidlig på ettermiddagen, pusler i huset eller slapper av litt, setter inn bakestålet og leser litt til, før jeg baker ut pizzaen og fyller den. Deretter må det gå fort, for 7 minutter etterpå er pizzaen ferdig og da bør bordet være dekket og klart. Junior elsker fredager og pizza, og hjelper gladelig til med både pizzabakingen og borddekkingen. Toppingen varieres etter hva vi har tilgjengelig. Her har vi benyttet Salmalaks og avokado. Litt annerledes, men veldig godt. Til en stor eller to små pizzaer trenger du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 porsjon pizzadeig #1
1 porsjon tomatsaus
1 kule mozzarella
½ rødløk , i skiver
1 avokado , i tynne båter
100 g laksefilet , i tynne skiver (ca.)
1 ss pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
litt parmesan , smuldret
½ sitron , i båter
hvitløksdressing

SLIK GJØR DU

pizza med salma, avokado og pinjekjerner

Lag pizzadeig og tomatsaus etter oppskriftene. Kjevle ut pizzadeigen til ønsket størrelse, og fordel pizzasaus, mozzarella og rødløk over.

Stek pizzaen på forvarmet bakestål eller bakesten som beskrevet i oppskriften, til den er gjennomstekt og har fått litt farge på kantene. Fordel lakseskivene umiddelbart over den nystekte pizzaen, og ha deretter på avokado, ristede pinjekjerner og litt smuldret parmesan.

Serveres umiddelbart med en sitronbåt og rømmedressing.

rømmedressing

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har brukt oppskriften din på pizzabunn. Jeg brukte ca 15 g fersk gjær. Jeg synes likevel at pizzabunnen ble for tykk. Kan jeg bruke 5 g, tror du? Jeg har forstått det sånn at deigen må stå til heving i mange timer, gjerne natta over, når man bruker så lite gjær, men er det egentlig nødvendig? Går det også bra om deigen står til heving «bare» 3-5 timer?

  2. Takk for kjempe god oppskrift!! Denne pizzaen ble kjempegod!! Bunnen ble kjempecrispy – hadde ikke pizzasten, men det funket like godt med oppvarmet stekeplate. Mannen min elsket tomatsausen. Applaus til deg!! Superglad for at denne siden finnes. Oppskriftene dine er så enkle å følge og ingrediensene er enkle å få kjøpt i vanlige matbutikker. Gleder meg til bok nr. 2 kommer 🙂

  3. Dette er utvilsomt vår favorittpizza og vi har laget den flere ganger allerede. Vi har også,»stjålet» fra oppskriften med parmaskinke og asparges og brukt asparges sammen med laksen i stedet for avokado, begge deler blir like godt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste