Med en boks hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for en smakfull rett. Som for eksempel denne vegetarretten, hvor fargerike grønnsaker, pasta og mozzarella ble det en deilig pastagrateng med mange gode smaker. Dette er en fin fin rett til både hverdag og helg. Prøv den du også!

Ingredienser

1 løk , i terninger
olivenolje , til steking
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i terninger
1/2 squash , i biter
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske cherrytomater , hakkede
1 dl kremfløte eller melk
3 vårløk , i små biter
65-100 g spinat
sukker , smak til
1 klype chiliflak , smak til (kan sløyfes)
salt og pepper , smak til
1/2 potte basilikum , grovt hakket (smak til)
300 g pasta
1-2 mozzarella , i skiver
parmesan , finrevet (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Pastagrateng med cherrytomater og mozzarella

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Finn frem en gryte eller en stekepanne med høye kanter og stek løken i litt olivenolje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, paprika og squash mot slutten av steketiden og la det steke med i 4-5 minutter under stadig omrøring. Tilsett tomatpureen, rør godt sammen og la det surre med et par minutter, før du tilsetter hermetiske cherrytomater, kremfløte og vårløk. Kok opp og smak til med chiliflak, salt, pepper, sukker og rikelig med frisk basilikum (eller 1-2 ts tørket basilikum). La det stå å putre under lokk i 10-15 minutter. Tilsett spinaten mot slutten av koketiden.

Pastagrateng med cherrytomater og mozzarella

Mens grønnsakene står og putrer koker du pastaen etter anvisningen på pakken, til den er nesten ferdig (ca. 2 minutter før anbefalt koketid). Hell av vannet og la det renne av.

Finn frem en form, ca. 22 x 24 cm, og smør den med litt olivenolje. Hell pastaen i formen og fordel grønnsaksblandingen over. Fordel mozzarella oppå grønnsaksblandingen og stek gratengen i ca. 10 minutter, til osten er gyllen og pastaen er al dente.

Server pastagratengen sammen med godt brød, for eksempel focaccia, frisk basilikum, din beste olivenolje og eventuelt litt finrevet parmesan.

Pastagrateng med cherrytomater og mozzarella

TIPS

  • Jeg brukte 1 mozzarella i gratengen på bildet, men vil anbefale at du benytter 2 mozzarella og heller dropper parmesanen. Alternativt kan du benytte annen ost.
  • Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker i gratengen, dette er en ypperlig måte å få brukt opp rester på. Dersom du benytter rotgrønnsaker må du øke koketiden noe, slik at grønnsakene er så vidt møre før du gratinerer dem i ovnen.
  • Du kan gjerne droppe spinat og erstatte den med ruccula eller mer av de andre grønnsakene. Frisk basilikum kan erstattes med tørket basilikum eller provencekrydder (smak deg frem, tørket krydder har mer intens smak enn friske urter).
  • Pastagratengen bør nytes samme dag da spinaten ikke bør varmebehandles mer enn en gang. Les mer om det her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kjempegod og velsmakende rett Jeg droppet spinat og tilsatte litt sellerirot ,persillerot og gulrot.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste