ANNONSE - TIND

Kjappe og gode pastaretter har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. I denne varianten, som står på bordet etter 15-20 minutter, får pastaen selskap av en fyldig pastasaus med parmesan, erter, ruccula og en smakfull spekepølse.

Jeg har her brukt TIND Speka Pølse med Skogsopp. Den har et høyt innhold av rent kjøtt og en tydelig smak av kantarell og sjampinjong, og med innslag av einebær og sort pepper. TINDs spekemat er et resultat av lange tradisjoner med fokus på gode råvarer, lidenskap for mat og ikke minst godt norsk mathåndverk. Det særegne ved produktene fra TIND er at de bruker så lite salt som mulig, slik at det er kjøttet, krydderet og urtene som får spille hovedrollen, noe du kjenner på smaken. TIND Speka Pølse med Skogsopp får du både som hel pølse og ferdig oppskjært. Begge deler kan benyttes i denne pastaretten.

Annonse

Ingredienser

100 g TIND Speka Pølse med Skogsopp
4 porsjoner pasta , feks. pappardelle
2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 ss nøytral olje
3 dl matfløte eller kremfløte
200 g erter (gjerne frosne)
50 g ruccula eller spinat
75 g parmesan , revet
1/2 sitron , revet skall + saft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Pasta med spekepølse, erter og ruccula

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente.

Skjær løk og hvitløk som angitt. Del opp pølsen i små terninger (hvis du benytter hel pølse) eller strimler (hvis du benytter oppskåret).

Pasta med spekepølse, erter og ruccula

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett matfløte, erter, ruccula og mesteparten av parmesanen. Gi pastasausen et forsiktig oppkok, og smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper. Hell pastasausen over pastaen, og vend forsiktig sammen. Fordel pølsebitene over og nyt retten umiddelbart, gjerne toppet med litt revet parmesan og friske krydderurter.

Pasta med spekepølse, erter og ruccula

TIPS

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Grilstad AS som eier TIND. TIND spekevarer finner du hos Meny, Coop Mega og Obs, og i utvalgte butikker hos Rema, Extra, Spar, Joker og Bunnpris. 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.