Pasta er kjapp, enkel og ikke minst smakfull mat, enten det er hverdag eller helg, om du har middagsgjester eller om du bare skal lage noe godt til deg selv. Pasta kan varieres i det uendelige, men toppes nesten alltid med en deilig parmesan. Den får i tillegg selskap av en blanding av hvitløk, ruccula, babyspinat og tomat.

Ingredienser

4 porsjoner pasta etter ønske
200 g cherrytomater , delt i to (gjerne konfiterte)
2 ss pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
nøytral olje
2 fedd hvitløk , hakket
150 g ruccula og/eller babyspinat
extra virgin olivenolje (av god kvalitet)
sort pepper , nykvernet
salt
parmesan , i tynne skiver

SLIK GJØR DU

Jeg har her benyttet konfiterte tomater, det vil si at de er bakt i ovnen ved lav temperatur over lengre tid. Dette reduserer fuktigheten i tomatene og gjør at alle de gode smakene forsterkes. Se her hvordan du gjør det. Har du ikke tid til å langtidssteke tomatene kan du fint benytte dem naturell, se nedenfor.

Kok pastaen al dente etter anvisningen på pakken. Jeg har brukt pappardelle pasta, men du kan gjerne benytte andre pastatyper istedet.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne (med høye kanter) og legg til side. Fres hvitløken i den samme pannen i litt nøytral olje på svak varme, til hvitløken er myk (pass på at den ikke blir brent). Hvis du ikke benytter konfiterte tomater kan du tilsette tomatene nå. Når tomatene er gjennomvarme tilsetter du ruccula/spinat (gjerne en blanding), og rør forsiktig sammen mens du drypper litt god olivenolje over salaten og krydrer med litt salt og nykvernet sort pepper. Når salaten begynner å falle sammen er den klar for å blandes sammen med den ferdigkokte pastaen og de ristede pinjekjernene.

Server pastaen umiddelbart, og topp den med rause flak med parmesan (og eventuelt konfiterte tomater).

TIPS

  • Prøv gjerne med litt parmaskinke til denne pastaretten.

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette ble en stor suksess, – mye takket være den unike smakskombinasjonen mellom de konfiterte tomatene og skinken. (Jeg hadde ikke parmesanskinke for hånden, så det ble bare vanlig skinke skåret i strimler. Det funket uansett godt.) Selv er jeg glad i hvitløk, så jeg tok et par ekstra fedd utover oppskriften. Samlet tid: ca. 30 min. 🙂 Mye smak på kort tid!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste