Pasta er populær mat for både store og små, og her har pastaen fått følge av massevis av deilige, grillede grønnsaker, en smaksrik italiensk pølse og rikelig med revet parmesan.

Ingredienser

GRILLEDE GRØNNSAKER

1 rødløk , i båter
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
1 squash , i halvmåner
olivenolje
maldonsalt

TOMATSAUS

5 fedd hvitløk , i skiver
3 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
1 1/2 dl hvitvin (eller eplejuice)
150 g cherrytomater , delt i 4 (ca.)
1 ts sukker
salt og pepper
1 neve frisk basilikum , finsnittet

PASTA OG TOPPING

400 g rå italiensk pølse
4 porsjoner pasta , for eksempel pappardelle
parmesan , grovt revet
basilikumblader

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 250 grader (over- og undervarme). Del opp grønnsakene som angitt og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over litt olivenolje og krydre med litt salt. Stekes ved 250 grader i ca. 20 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Rør i grønnsakene 1-2 ganger under steketiden.

Lag tomatsaus ved å la hvitløken surre i litt olje på lav varme, uten at den tar farge. Tilsett tomatpurèen og la den få surre med et par minutter. Tilsett hvitvin og cherrytomatene, og smak til med sukker, salt og pepper. La sausen koke i 5-10 minutter.

Stek pølsene i litt nøytral olje i medium varm stekepanne, til de er gjennomstekt. Del deretter pølsene opp i mindre biter. Får du ikke tak i italienske pølser kan du selvsagt benytte andre gode pølser, eller droppe dem.

Kok pastaen etter anvisningen på emballasjen. Hell av pastavannet, men ta vare på ca. 1 dl, som du rører ut i tomatsausen. Tilsett også den finsnittede basilikumen. Bland deretter tomatsausen med pastaen, og fordel den i fire litt dype tallerkener. Fordel de grillede grønnsakene og pølsene over, og ha deretter godt med parmesan over. Jeg har her benyttet et grovt rivjern, men du kan også fint skave av parmesanflak med en ostehøvel eller en skarp kniv.

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hva slags pølse anbefaler du og hvor bør man lete etter en god en? Synes ikke utvalget i “vanlig” matbutikk er så bra til en hver tid

  2. Hei! 🙂 Laget dette til middag igår, og blandet tomatsausen, grønnsakene og pastaen i lag i en gryte. Var dålig utvalg av pølser på butikken så jeg kjøpte skivet chorizo pølse som jeg strimler og freset i olivenolje og blandet sammen med resten. Serverte med revet parmesan, kjempegodt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste