Dette er skikkelig snaddermat, for etter min mening er det ikke så mye som slår en god risotto. Å lage risotto er slett ikke vanskelig, men krever at du er tilstede og rører i gryten en gang iblant. Og ikke minst passer på mot slutten, slik at du ikke koker den for lenge, for risottoen skal ha litt motstand, slik at den ikke blir "grøtete". Til 2 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Pannestekt laks

400-500 g laksefilet , i porsjonsstykker
salt og pepper

Risotto

2 sjalottløk , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
2 dl risottoris
1 dl hvitvin
6-7 dl kyllingkraft , varm
50 g parmesan , revet
1 ss olivenolje
1 ss smør
sitronsaft
salt og pepper

Tilbehør

10-12 babyasparges (spinat, erter eller aspargesbønner kan også benyttes)
konfiserte tomater

SLIK GJØR DU

Tilbehør

  • 10-12 babyasparges (spinat, erter eller aspargesbønner kan også benyttes)
  • konfiserte tomater

Begynn med risottoen ved å frese sjalottløk og hvitløk i litt smør i en kjele, til løken er blank og myk. Ha oppi risen og la risen surre med løken et par minutter, før du tilsetter hvitvin og lar vinen koke nesten inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. Når nesten all væsken er kokt inn og konsistensen er riktig (risen skal være al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den) lar du risottoen hvile noen minutter. Tilsett parmesan, smør og litt av den beste olivenoljen din, og smak til med sitronsaft, pepper og salt (om nødvendig).

Pensle laksen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek deretter laksen ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Mens laksen hviler lar du aspargesen koke et par minutter, til den er passe mør.

Server laksen sammen med risottoen, asparges og konfiserte tomater. Har du ikke konfiserte tomater kan du steke halve cherrytomater sammen med fisken.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lekkert! Iflg. min samboer er det ikke lov å servere fisk på en fredag, men i dag er jeg hjemme alene og da velger jeg meg denne retten 🙂
    Forresten veldig delikate, innbydende og flotte bilder! Veldig morsomt å se hvordan du har utviklet deg som fotograf disse årene.

  2. Mmm, denne fiskeretten er suveren. En av de beste jeg har smakt – faktisk! Takk som deler, Trine! 🙂

  3. Retten smakte veldig godt, men det ble veldig mye risotto til overs. I oppskriften står at det er omtrent til 2 personer, men jeg tror det holder greit til 4 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste