I dag kan jeg friste med en deilig lakserett med pasta, tomatsalat, og ikke minst en enkel og smakfull saus med blåmuggost. Kjapt, enkelt og veldig godt! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

LAKS & PASTA

750 g laksefilet , i porsjonsstykker
nøytral olje
salt og pepper
4 porsjoner tagliatelle (eller annen pasta)
150 g frisk spinat

OSTESAUS

1 1/2 dl melk
150 g blåmuggost , grovt hakket
nykvernet sort pepper

TOMATSALAT

200 g cherrytomater , delt i to
frisk basilikum
2 ss olivenolje (extra virgin)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kok pastaen al dente etter anvisningen på pakken. La spinatbladene trekke med pastaen det siste minuttet.

Gi melken et forsiktig oppkok, tilsett blåmuggost i biter og la osten smelte i den varme melken mens du rører av og til. Smak til med litt nykvernet sort pepper. Hold sausen varm, og tilsett eventuelt litt mer melk dersom sausen tykner.

Del opp fisken i porsjonstykker og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.

Del tomatene i to og ha dem i en liten bolle. Ringle over litt av din beste olivenolje, og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper. Gi salaten et lite dryss med friske basilikumblader.

Server laksen på en seng av pasta og spinat, og med tomatsalaten ved siden av. Drypp ostesausen over laksen og pastaen, og nyyyyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Flott blogg med mye gode oppskrifter.:)

    Har du noen gode sunne oppskrifter på matpakke mat, vafler, pannekaker, vanlige(men gode safitge) kaker, eller annet snacks? Tre aktive barn trenger mat med godt innhold 🙂

    1. Jeg har spinaten oppi pastavannet det siste minuttet. Går sikkert også bra å ha det oppi sammen med den ferdigkokte pastaen. 🙂

  2. Samboeren og jeg er veldig glade i oppskriftene dine! Han er imidlertid ikke så glad i blåmuggost. Har du noen tips til andre oster man kunne ha brukt?

  3. Takk for en herlig blogg med mye variert.
    Lurte også på dette med eventuell erstatning av blåmuggost.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste