Panna cotta er noe av det enkleste du kan imponere gjestene dine med, og siden jeg har en forkjærlighet for kjappe og velsmakende løsninger ender jeg rett som det er opp med en variant av denne desserten. Her kan alt gjøres klart på forhånd, noe som jo er kjærkomment for enhver vert eller vertinne. Panna cotta er også enkelt å variere, med ulike smakstilsetninger og garnityr. I denne oppskriften har jeg tilsatt appelsinskall i panna cottaen, og sammen med pasjonsfruktsausen og jordbærene som topper det hele blir dette en frisk og velsmakende dessert.

Ingredienser

PANNA COTTA

3 plater gelatin
1 1/2 ss sukker
1 ss honning
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl H-melk
1 vaniljestang , frøene
1/2 appelsin , finrevet skall (kun det oransje)
4 glass /porsjonsformer

PASJONSFRUKTSAUS OG GARNITYR

4-5 pasjonsfrukt
1 ts melis (ca.)
bær eller pasjonsfrukt til dekor
melisdryss

SLIK GJØR DU

2014-01 Panna cotta med appelsin og pasjonsfrukt

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la de ligge i ca. 10 minutter.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det smelte på middels varme, til du får lys karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Tilsett honning, fløte og melk, og varm forsiktig opp blandingen under stadig omrøring. Etterhvert vil karamellen og honningen løse seg helt opp, men pass på at det ikke koker.

Del en vaniljestang på lang og skrap ut frøene. Vask og tørk appelsinen og riv skallet på et zesterjern eller lignende (kun det oransje). Tilsett vaniljefrø, vaniljestangen og appelsinskall, og la blandingen stå å trekke på lav temperatur uten å koke i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det inn i blandingen. Sil deretter blandingen i en finmasket sil.

Panna cotta med appelsin og pasjonsfrukt

Hell blandingen i 4 glass eller porsjonsformer. Avkjøl noen minutter, før du setter det i kjøleskapet til det stivner. Det tar ca. 4 timer. Denne desserten kan gjerne lages et par dager før den skal serveres. Hvis du skal la den stå i mer enn et par timer bør du kle formene med litt plastfolie eller lignende.

Denne gangen valgte jeg pasjonsfruktsaus, som er noe av det enkleste man kan lage. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet og smak til med melis til du får en fin balanse mellom det syrlige og søte.

Rett før servering fordeler du pasjonsfruksausen oppi glassene/porsjonsformene og pynter eventuelt med friske bær og/eller halve pasjonsfrukt. Gi gjerne desserten et lite melisdryss, og server den umiddelbart.

Panna cotta med appelsin og pasjonsfrukt

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Neida, sukkermengden skal være korrekt den, men det er selvsagt bare å tilsette mer sukker hvis du foretrekker den søtere.

 1. Heisan 🙂

  Lurer bare på hvor du har fått tak i de søte små glassene?? Har lenge vært på utkikk etter slike, men til nå uten å lykkes…….

  TAKK for all inspirasjon – siden din er fantastisk!!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg tror disse glassene er kjøpt på Åhlens, men det er mange år siden.

 2. Nå har jeg lagd denne to ganger, en gang i går og en gang i dag. Begge gangene opplevde jeg at den ikke stivnet + i dag skilte den seg også!
  Forstår ikke helt hvorfor dette skjedde, fulgte oppskriften til punkt og prikke…

  Jaja, ble miniostekake i stedet, en god erstatter det 🙂

 3. Deilig kombinasjon med appelsin og pasjonsfrukt 🙂

  Er spørsmål: hva slags gelatinplater bruker du? På pakken jeg har kjøpt (Kiwi) står det at det trengs 6 plater for 0,5 L væske… Lagde dette i dag og fulgte blindt oppskriften – dermed stivnet de ikke som de skulle! Hvilket merke bruker du?!

  Takk for mange gode oppskrifter forresten 🙂

 4. Hei,
  Tusen takk for fantastike oppskrifter. Jeg har igjen fått tilbake lysten på å legge litt ektra innsats i matlaging igjen etter jeg “fant” deg 🙂 Koser meg på kjøkkenet med oppskriftene dine!

  Det som også er helt perfekt, er at du ikke ødelegger all dessert med alt for mye sukker så alle andre smakene forsvinner 🙂

  Hilsen Anne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste