Pai er alltid populært, og passer godt nå når det går mot vår og lengre dager. Dagens pai er fylt med spinat, løk, paprika og feta - en utrolig smakfull kombinasjon.

Varier gjerne med ulikt fyll, se hva du har i kjøleskapet av grønnsaker, ost og andre meieriprodukter. Denne paien er vegetarisk, men du kan gjerne tilsette skinke, bacon, kylling eller røkt laks, hvis du ønsker det.

Ingredienser

PAIDEIG

150 g smør , i terninger
225 g hvetemel
3-4 ss kaldt vann

PAIFYLL

2 rød paprika
1-2 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
200-225 g spinat
olivenolje eller smør til steking
150-200 g feta , i terninger
4 store egg
3 dl crème fraîche eller matfløte
salt og pepper
frisk basilikum , gressløk og/eller persille

SLIK GJØR DU

Pai med spinat, bakt paprika og feta

Ha smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin med kniver, og kjør det til smøret er smuldret opp. Tilsett deretter kaldt vann, så mye som er nødvendig for at deigen skal samle seg i en klump. Ikke kjør deigen mer enn det som er strengt nødvendig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i en times tid eller lengre. Pensle paiformen (24-26 cm i diameter) med litt nøytral olje, strø deretter ca. 1 ss hvetemel over formen og fordel det over det hele. Snu formen på hodet (over bakebordet eller vasken/søppelbøtta) og dunk lett på den, slik at du får fjernet overflødig mel. Kjevle ut deigen til en jevn leiv som er litt større enn paiformen. Trykk deigen ut i formen, og la «overskuddsdeigen» henge over på kantene. Sett gjerne formen kaldt 15-30 minutter før steking for å unngå at deigen «krymper». Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader (over- og undervarme), på midterste rille i ca. 15 minutter, til det så vidt begynner å få litt farge. Skjær av overskuddsdeigen umiddelbart og avkjøl paiskallet på rist.

Mens paideigen hviler i kjøleskapet kan du grille paprikaene. Del dem i to på langs og fjern frø og hinner. Pensle skinnet med litt olivenolje og legg paprikaene med snittsiden ned i et ildfast fat. Grill dem under grillelementet i stekeovnen til de blir litt brent og skinnet begynner å bli «skrukkete». Legg paprikaene deretter i en tett plastpose eller lignende og la dem ligge i ca. 10 minutter. Skinnet skal nå lett la seg fjerne. Del paprikaene opp i biter. Alternativt kan du benytte ferdig grillet paprika på glass. Fres løken til den er blank og myk, og la hvitløken steke med det siste minuttet. Tilsett spinaten og la den surre med til den så vidt faller sammen. Ha blandingen over i paiskallet og fordel grillet paprika og feta over.

Pisk sammen egg, crème fraîche, salt, pepper og finhakkede krydderurter. Hell blandingen i paiskallet og stek paien på 200 grader i 35-45 minutter, til paiskallet er gyllent og fyllet har stivnet. Paien kan serveres varm eller kald. Serveres med godt brød og med en frisk salat til.

Pai med spinat, bakt paprika og feta

TIPS

 • Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint lage deigen for hånd. Pass på at du ikke bearbeider deigen mer enn det som er nødvendig for å få alle ingrediensene godt blandet.
 • Du kan gjerne erstatte crème fraîche helt eller delvis med melk eller fløte, eller bytte den ut med rømme.
 • Ta vare på eventuelle rester, pai smaker nemlig nesten enda bedre i lunsjboksen dagen etter.
 • Alle paioppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Skal paien inn i kjøleskapet etter den har vært i ovnen? Forstod jeg det riktig?

 2. Hei! Takk for denne oppskriften! Testet den ut i forbindelse med en kjøttfri middag i uken. Min mann, kjøttelskeren syns også denne var veldig god 🙂

 3. Elsker alle oppskriftene dine, men denne paideigen er ikke helt god. Lager masse pai, men denne blir alltid for tørr, selv om jeg følger oppskriften til punkt og prikke. Den blir så tørr at den sprekker og deler seg opp og må lappes sammen. Har aldri problemer med andre oppskrifter 🙁

 4. Paideiegen ble ikke stekt under, selv om jeg har jevn ovn. Neste gang stekes den på nederste rille 🙂

 5. Hei,

  jeg elsker pai og har laget denne mange ganger. Veldig god. Problemet er steking av paideig. Paideig er ikke noe godt når det blir for stekt, og jeg syns alltid den blir det. Er det nødvendig å steke paideigen på forhånd? Er ti minutter nok tror du? Har du noen tips om hvordan jeg kan unngå en alt for mørk paideig? Jeg liker den best gyllen.

  På forhånd takk,
  Vilde

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste