På sommerens ferietur til Kreta fikk junior på 14 servert en deilig bakt pasta carbonara. Det var rett og slett en tradisjonell carbonara som var gratinert i ovnen med litt ekstra ost. Her er mitt forsøk på å kopiere denne retten, som er kvalitetssikret og anbefalt av junior.

Jada, jeg vet at dette ikke er en "ekte" carbonara, siden retten blant annet er tilsatt matfløte og løk for å mette (og smake) litt mer. Men, god er den - og det er vel det viktigste?

Ingredienser

400-500 g pasta
1 rødløk , i små terninger
nøytral olje til steking
250 g bacon , i små biter
4 eggeplommer
3 dl matfløte
100 g parmesan , finrevet
salt og nykvernet sort pepper
persille , finhakket

SLIK GJØR DU

Bakt pasta carbonara

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Kok pastaen 1-2 minutter mindre enn det som er anbefalt på emballasjen. Hell av kokevannet og ha pastaen i en rund ildfast form som er ca. 26 cm i diameter eller tilsvarende.

Skjær opp og riv ingrediensene som angitt. Stek løken i nøytral olje på middels varme til den er blank og myk. Legg til side. Stek baconet til det er sprøtt, og legg til side. Skill eggene og visp eggeplommene sammen med matfløte, halvparten av parmesanen, salt, pepper og litt finsnittet persille. Rør også inn løk og bacon.

Bakt pasta carbonara

Hell blandingen over pastaen og vend det forsiktig sammen. Strø resten av parmesanen over. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og tatt litt farge.

Serveres umiddelbart, drypp litt av ostesausen som har samlet seg i bunnen over retten og gi den gjerne et dryss med finsnittet persille. Serveres med en grønn salat og godt brød som tilbehør.

Bakt pasta carbonara

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste