I dag er det min dag, og da vil jeg dele oppskrift på en kjapp, enkel og kjempegod dessert fra Trines mat 2, som er ypperlig å servere i både små lag og i familieselskaper. Hvem kan vel motstå et innbydende glass med silkemyk ostekrem, friske bær og litt krønsj? Ikke jeg, i alle fall! I tillegg til at den er god på smak er den også veldig vert-/vertinnevennlig da den gjerne kan forberedes i god tid før den skal serveres, men selve "monteringen" tar du rett før servering.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SMULDREDEIG

150 g kjeks
100 g smør (romtemperert )
½ dl brunt sukker
½ dl hvetemel

OSTEKREM OG BÆR

200 g kremost (naturell)
3-4 ss melis
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
1/2-1 (økologisk) sitron , revet skall
200 g friske bringebær eller andre bær
sitronmelisse eller vaniljestangen (uten frø), til dekor
melisdryss

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Knus kjeksene (for eksempel Digestive eller Kornmo) i kjøkkenmaskin med kniver, eller putt dem i en pose og knus dem med et kjevle eller lignende. Ikke knus kjeksen helt, la det gjerne være igjen noen litt større biter. Ha kjekssmulene i en liten bolle sammen med smør, sukker og hvetemel. Kna det sammen til en smulete deig, og fordel utover et bakepapirkledd bakebrett. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter, til kjeksblandingen er gyllen. Rør i blandingen et par ganger underveis og pass på mot slutten slik at det ikke blir brent. Avkjøl. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.

Rør sammen kremost og melis med en kjøkkenmaskin med visper. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha oppi osteblandingen. Tilsett fløten, litt om gangen, og kjør blandingen videre i kjøkkenmaskinen til du har en luftig krem. Smak eventuelt til med mer melis, om nødvendig. Vask sitronen godt og tørk av med et kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det gule) med et zesterjern eller lignende, og ha oppi kremen. Sett kremen kaldt til du skal benytte den. Kremen kan gjerne lages noen timer før du skal servere desserten, og er holdbar et par dager i kjøleskapet.

Rett før servering fordeler du kjekssmuler i bunnen av 6 glass eller dessertskåler, har oppi noen bringebær og fordeler deretter ostekremen over. Dryss resten av bærene oppå, pynt med litt frisk sitronmelisse/litt av vaniljestangen og gi gjerne desserten et lite melisdryss rett før servering.

TIPS

 • Hvis du vil lage en enda enklere versjon av denne desserten kan du for eksempel benytte rester av julebakst eller annen hjemmebakt kjeks, og benytte dem slik de er (uten de øvrige ingrediensene og varmebehandling).

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. «Din» dag…altså din bursdag?
  I så fall; gratulerer med dagen og gode ønkser for det kommende året.
  Har stor glede (for ikke å snakke om bruk av!) av bloggen din.
  Den er virkelig «matnyttig»;)

 2. Om jeg lager dette på morgenen, og skal servere på kvelden, hvordan lagrer jeg kjeksblandingen? I kjøleskap?

   1. Det lurer eg og på, og eg tenkte eg skulle lage det i mårra 🙂
    Fint om du hadde svart på dette!! Ser veldig godt ut.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste