I natt kom vesle Sienna, og jeg er plutselig mormor til tre! To flotte prinsesser er kommet til verden i løpet av tre dager. Livet er herlig!

Jeg har fått flere forepørsler etter oppskrift på en god ostekake, og her kommer den. Det er en syrlig ostekake smaksatt med pasjonsfrukt- og appelsinjuice. Ostekaken ble laget til Mathias' 3 års dag og ble servert til de voksne med en frisk og god jordbærsaus til, samt friske bær. Det ble en fryd for både øye og gane. Anbefales!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Kjeksbunnen

200 g havrekjeks ,knuste (jeg brukte Bix-it)
50 g smør mykt

Ostekremen

1/2 dl pasjonsfruktjuice (ca. 5 pasjonsfrukt)
3/4 dl appelsinjuice , ferskpresset (ca. 1 appelsin)
300 g kremost
3 dl kremfløte
150 g sukker (ca.)
3 plater gelatin

Jordbærsaus og garnityr

200-300 g jordbær
melis (smak til)
sitronsaft (smak til)
friske bær og eventuelt pasjonsfrukt til pynt

SLIK GJØR DU

Knus havrekjeksene ved å legge de i en pose og hopp på de, eller slå løs med kjevlet eller et annet egnet slagredskap. Her har du muligheten for å få ut litt aggresjon, hvis du har noe lagret innabords. Ha kjekssmulene i en vid bolle og kna inn det myke smøret. Jeg pleier å benytte Bremyk eller meierismør. Fordel massen i bunnen av en springform. Jeg pleier å benytte kakefatet med springform fra Porsgrunn Porselen, slik at jeg slipper å balansere kakeformbunnen oppå et annet kakefat. Sett kakebunnen i kjøleskapet mens du lager ferdig ostekremen.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet med en skje. Press fruktkjøttet gjennom en sil slik at du ikke får med steinene. Press appelsinsaften ut av appelsinen og sil av eventuelt fruktkjøtt og steiner.

Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice med en mikser eller lignende, til du får en jevn masse. Varm opp appelsinjuicen nesten til kokepunktet og sett til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i appelsinjuicen til gelatinen er helt oppløst. Ha appelsinjuiceblandingen oppi osteblandingen og kjør den i mikseren til alt er godt blandet. Pisk fløten stiv i en mikser og vend kremen forsiktig inn i osteblandingen. Hell ostekremen over kjeksbunnen og bre den forsiktig utover med slikkepotten. Sett ostekaken kjølig og la den hvile til ostekremen er stiv.

Lag jordbærsausen ved å kjøre jordbær og melis i en foodprosessor, til du får en jevn saus. Smak til med sitronsaft.

Server ostekaken sammen med jordbærsaus (alternativt bringebærsaus) og friske bær, og gjerne med halve pasjonsfrukt til pynt. Ostekaken kan fint fryses, og tines opp i kjøleskapet.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!
  Gratulerer så masse med barnebarn, to så tett det var ikke dårlig! Mine to døtre har tilsammen 6 jenter så jeg vet noe om å få barnebarn, like fantastisk opplevelse hver gang.
  Du har en kjempefin blogg som jeg må innom hver dag. Senest i går hadde jeg limemarinerte jordbær med mascarponekrem. Nydelig var det! Kanskje det hadde blitt godt med mascarpone i ostekaken også? Ellers er jeg veldig glad i fiskeoppskriftene dine. Laks med rosepepper er definitivt en favoritt.
  Ha en kjempefin dag, du skal vel hilse på det nye familiemedlemmet! Og tusen takk for at du deler oppskrifter og kunnskaper med deg!
  Vennlig hilsen Erna i Halden

 2. Nydelig med jordbærsaus til ostekaken, som smakte himmelsk 🙂 Tusen takk for inspirasjon:-) Camilla

 3. Hei
  Fantastisk oppskrift. Jeg er utropt til familiens nye dessertbaker etter å ha servert denne til familien 🙂

 4. Hei,

  Lagde denne ostekaken til bursdag i går. Den var supergod og vil påstå en av de beste ostekakene jeg har spist 🙂 Skal lages flere ganger. Takk for at du deler så mye herlige oppskrifter

  Mvh
  Gudny 🙂

 5. hi Trine, just a quick question, should orange juice be cooled before adding in to mixture?

  I want to make it next week for my guests:)

  P.S i love you blog Nd use it everyday, almost:) thanks for all inspirations

 6. Hei!
  Pleier du ikke å steke bunnen først? Andre ostekaker jeg har laget står alltid beskrevet at de skal stekes i ca 10 min. Hvorfor gjøres ikke det med denne?

  Denne skal i hvert fall prøves til et selskap 🙂

  1. Jeg pleier ikke å steke denne bunnen, men du kan selvsagt gjøre det om du foretrekker det. Lykke til! 🙂

 7. Hei Trine! Denne kaken ser fantastisk ut! Tenkte å lage den til et besøk i morgen, men hvor lang tid må man beregne? Og hvor lenge må den stå kaldt før ostekremen er stiv nok? Tusen takk for hjelpen 🙂

 8. Hei

  Denne ble kjempegod! =)
  Har du noen gang laget New York Cheseecake? Lurte på om du hadde en god oppskrift på en??

  Takk for kjempefinblogg!

 9. Denne kaken ser nydelig ut. Jeg tenker å lage den i morgen (fredag) til et selskap på lørdag. Bør jeg fryse den ned, eller la den stå i kjøleskapet i litt over et døgn?

 10. Hei 🙂 denne kaken ser utrolig god ut, vurderer å lage den til 17. mai 🙂 Har du noen tips til hvordan jeg kan kutte ut gelatinen?

 11. Denne kaka er heilt nydeleg. Har bakt den 2 ganger og har plana om å lage den 17. mai. Tusen takk for god oppskrift ;o)

 12. Denne må jeg prøve, så helt nydelig ut! Men hvor lang tid må den stå for å stivne, minst?

 13. Denne ostekaka var helt fantastisk god!!! Elsker ferske atså ustekte ostekaker. Pasjonsfruktsmaken kom så godt frem med appelsinsaft. Kunne spist meg dårlig på denne. Det var første men ikke siste gang jeg laget denne. Tusen takk for alle de herlige middagsoppskriftene som gir meg både glede og inspirasjon til å lage middag hver dag. Det eneste er at det som regel tar lenge tid enn det står men det er vel fordi du ikke har iberegnet oppkutting og forberedelser. Gleder meg til å prøve enda fler oppskrifter fremover. Takk;)

 14. Laget denne igjen i dag, stor suksess sist. Står til kjøling og skal serveres familien i morra. Fantastiske smaker!

  1. Husker ikke eksakt for dette er en oppskrift fra 2011, men vil tro at den er 22-24 cm i diameter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste