Hyttesesongen er godt i gang og fredagsmiddagene blir fra nå av enkle retter som kan gjøres ferdig i en fei mens vi pakker ut og installerer oss på hytta. Denne ostefylte hamburger laget jeg sist helg og den falt i smak hos både store og små. Jeg fylte hamburgeren med kremost med urter, men her kan du benytte ost etter smak og hva du har tilgjengelig, for eksempel blåmuggost, cheddar eller andre smakssterke oster. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g karbonadedeig
1 rødløk liten, finhakket
salt og pepper og pepper
3 ss kremost med hvitløk og urter (ca.) med hvitløk og urter
3-6 landbrød skiver eller 3 hamburgerbrød
blandet salat
cherrytomater
1 rødløk , i ringer
tomatpesto
potetbåter stekte ,eventuelt

SLIK GJØR DU

Del tomatene i to, ringle over olivenolje og strø litt maldonsalt over. Bakes i ovnen ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Alternativt kan du benytte konfiterte tomater.

Bland karbonadedeig, rødløk, salt og pepper. Bruk gjerne hendene for å få blandet alt godt sammen. Del deigen i 3-4 like emner og klapp de til en flat oval leiv. Fukt hendene og underlaget med vann. Fordel ca 1 ss kremost på den ene halvdelen av leiven og brett den andre halvdelen over. Du skal nå ha en halvmåneformet hamburger. Klem godt i skjøtene slik at osten ikke renner ut under stekingen. Stek hamburgerne i smør til de har en fin stekeskorpe og er gjennomstekte inni. La hamburgerne hvile i pannen i ca 5 minutter mens du monterer sammen resten av retten.

Rist gjerne landbrødet i litt olje i stekepannen, slik at det blir crispy. Benytter du hamburgerbrød kan du eventuelt varme det noen minutter i stekovnen (gjerne på varmluft, hvis du har). Fordel salaten og løkringene oppå brødet/hamburgerbrødet, ringle over en god olivenolje eller chiliolje og legg hamburgeren oppå. Fordel tomatene rundt og legg en raus klatt med tomatpesto oppå hamburgeren. Server umiddelbart, eventuelt med ovnsstekte potetbåter i en liten skål ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var et supert tips 😀 Jeg har stort sett bare blandet ost inn i deigen, men neste gang skal jeg fylle hamburgene. Tusen takk!

  2. Denne hamburgeren var skikkelig god. «Ostefyllet» ble satt pris på, gøy med burger som er litt annerledes enn den helt klassiske;) Lett å lage var den også. Eneste jeg savnet litt, var mengdemål på salt og pepper..

  3. Knallgodt!

    Jeg brukte litt for mye pepper, så det ble litt sterkt, men ostefyllet var genialt! Jeg brukte urtebrød, som jeg hadde i stekepanne med olje med chilismak. Det, med litt maldon-salt var veldig godt.

  4. Mannen sin absolutte favoritt! Når jeg av og til spør mannen til råds om hva jeg skal lage til middag pleier han som regel å si denne. I går fikk han viljen sin igjen og vi nøt disse herlige burgerne sammen med en god øl (Estrella Inedit – spesiallaget for å passe til mat).
    Så får vi se hvor lenge det går før han spør om jeg kan lage dette igjen 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste