Mathias elsker pizza og alt som har med pizza å gjøre, og spesielt pizzasnurrer. De er gøyale å lage og desto bedre å spise, enten det er barneselskap, på familietur i marka eller rett og slett som litt ”kvalitetstid” oppå kjøkkenbenken. Denne oppskriften er hentet fra min andre kokebok Trines mat 2, og som du ser så hadde vi det skikkelig gøy mens jeg assisterte Mathias med pizzasnurrene. La barna slippe til på kjøkkenet - lag god mat og fine minner sammen!

Ingredienser

GJÆRDEIG

800 g hvetemel
1 ts salt
1/2 ts sukker
2 1/2 dl vann 2 1/2 dl vann
2 1/2 dl melk 2 ½ dl melk
25 g gjær (eller 1/2 pose tørrgjær pr. 25 g fersk gjær)
100 g smør , i terninger

TOMATSAUS

1 sjalottløk , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket (kan sløyfes)
2 ss tomatpuré
1 gulrot , revet
400 g hermetiske tomater , hakket

FYLL

200 g kokt skinke (eller røkt), i strimler
200 g hvitost , revet

SLIK GJØR DU

Varm opp melk og vann til ca. 20 grader. Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen på lav hastighet. Tilsett eventuelt mer vann dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel om den virker løs. Elt deretter deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, etter ytterligere 10 minutter. Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett den på et trekkfritt sted. La deigen heve til omtrent dobbel størrelse, noe som vanligvis tar omtrent 1 time. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.

Mens deigen hever lager du tomatsausen. La løk og hvitløk surre i litt nøytral olje, men uten at det tar farge. Tilsett tomatpuréen og la den surre med et par minutter, før du tilsetter revet gulrot og hermetiske tomater. La sausen putre uten lokk i ca. 15 minutter, og smak deretter til med salt, pepper og krydderurter. Sett sausen til avkjøling slik at den ikke er glovarm når du skal smøre den utover gjærdeigen (ok at den er lunken).

Ha deigen på melet underlag og del i to like store deler. Kjevle hver del ut i en rektangulær leiv, og fordel halvparten av tomatsausen utover leiven, men ikke helt ut mot kanten som er lengst fra deg. Fordel strimlet skinke og revet ost over og rull sammen (begynn med kanten som er nærmest deg). Del opp hver «rull» i 10-12 «snurrer», og legg på bakepapirkledd bakebrett. Strø gjerne litt revet ost over snurrene også.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i ca. 15 minutter, til pizzasnurrene er gylne og gjennomstekte. Nytes varme eller lunkne, i godt selskap.

TIPS

  • Dersom du ønsker en grovere variant kan du erstatte inntil halvparten av hvetemelet med sammalt hvete (finmalt), men da må du trolig også justere væskemengden noe.
  • Skinken kan erstattes med 300-400 g kjøttdeig av storfe eller kylling, som smuldres, brunes og tilsettes i tomatsausen.
  • Pizzasnurrene kan gjerne fryses og tas opp når behovet melder seg. Frosne pizzasnurrer bør få tine i romtemperatur og deretter varmes opp ved 175-200 grader varmluft i ca. 5 minutter.

Bildene er tatt av flinke Gry Traaen, som har tatt alle portrettbildene til de to første kokebøkene mine. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Herlige bilder av dere begge Trine. Pizzasnurrene så også veldig gode ut.
    Kanskje han skal følge i mors fotspor!

  2. Kan pizzarullene lages dagen før, slik at man bare kan sette de i ovnen og steke de dagen etter?

  3. Disse pizzasnurrene er kjempegode og SÅ populære Har bakt de maaaange ganger. Fantastisk deig å jobbe med

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste