Dersom du følger dagens oppskrift blir du belønnet med deilige, fyldige, mørke sjokoladecookies med små hvite sjokoladeoverraskelser inni. Kombinasjonen av mørk og hvit sjokolade er nydelig, og sammen med en god kopp kaffe blir den enda bedre!
Deigen kan fint fryses. Jeg stekte for eksempel opp halve deigen og puttet resten i fryseren. Neste gang det kommer kaffegjester kan jeg raskt stille med nystekte sjokoladecookies. Det er noe spesielt med nystekte småkaker!
Når det er sagt så er dette relativt holdbare cookies som fint kan lagres et par uker på tett boks. De er også ypperlig å gi bort som en vertinnegave eller lignende, for eksempel innpakket i en cellofanpose med et fint bånd på.
Til ca 16 nydelige sjokoladecookies trenger du:
Ingredienser
125 g | mørk sjokolade , smeltet |
125 g | usaltet smør romtemperert |
50 g | sukker |
75 g | brunt sukker |
2 ts | vaniljesukker |
1 | egg |
150 g | hvetemel |
30 g | bakekakao |
1 ts | natron |
1 klype | salt |
100 g | mørk kokesjokolade 70%, hakket |
100 g | hvit kokesjokolade , hakket |
SLIK GJØR DU
Smelt 125 gram mørk kokesjokolade i vannbad. Pass på at bollebunnen ikke kommer i kontakt med vannet og at det ellers ikke blir for varmt, da kan sjokoladen eventuelt skille seg, og det vil vi ikke ha noe av!
Rør smør, samt brunt og hvitt sukker luftig og kremaktig. Rør inn den smeltede sjokoladen og bland godt, og tilsett deretter egg og vaniljesukker. Bland alt det tørre og rør det hele godt sammen, og tilsett til slutt hakket mørk og hvit sjokolade. Du skal nå ha en ganske fast deig.
Trill deigen til en tykk pølse. (Hvis deigen er litt klissete kan du putte den i kjøleskapet noen minutter, slik at den blir fastere å jobbe med.) Del opp i skiver og trill til kuler. Du kan selv bestemme hvor store cookies du vil ha, men jeg vil anbefale at du ikke lager de for små. Men heller ikke for store, for dette er nemlig mektige saker! Jeg laget 16 kjeks av denne porsjonen, og synes størrelsen ble perfekt.
Legg kulene på bakepapirkledt stekebrett med god avtand mellom hver. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 minutter, til cookiesene er passe stekt. Pass på at de ikke stekes for lenge, da kan de fort smake brent. Det er jo ikke så lett å se siden cookiesene er så mørke. La de avkjøle på stekebrettet noen minutter før du avkjøler de videre på rist. Oppbevares i tett boks – som plutselig er tom!
Enjoy!
(Ønsker du en lysere cookies med nøtter, som også kan fryses, kan du ta en titt her.)
Oi Oi Oi for en gledens dag. Dette er oppskriften jeg har vært på jakt etter leeeeenge, elsker mørke cookies med hvit sjokolade. Kan neste ikke vente med å teste de. Tusen takk!
Trine, du er et unikum:)
Så gøy! Håper forventingene innfris! 😉
Nå har jeg bakt disse kjeksene for å ha med på hytten i morgen. Prøvesmakte en til kaffen. Kjempegod, men mektig……..
Deigen var ikke så lett i rulle ut til en pølse og trille kuler av. Burde jeg hatt mer mel?
Jeg rullet den ut til en klissete pølse, og så skar jeg ut 16 biter og la dem over på bakepapir med 2 gafler. De ble ikke så fine som dine, men helt sikkert like gode….:-))
Takk til deg……..
Da står cookiesene i stekeovnen. Min deig ble også ganske klissete. Jeg løste det ved at jeg la den litt i fryseren før jeg rullet den ut og trillet kuler.
Da håper jeg de blir like gode som de ser ut 🙂
Det er et godt tips å legge deigen kaldt dersom den er litt klissete, og jeg har derfor tilføyd det i oppskriften. Håper det smakte! 😉
Ser supergott ut 🙂
Kjempegode cookies! Hvordan gjør du når du skal steke de fryste deigkulene? Tiner du de helt først eller kan man steke de fra fryst tilstand?
Jeg tiner de helt opp før jeg steker de. 😉
I dag hadde jeg lyst på noe godt, så jeg tenkte at jeg ville finne noe her – og jammen fikk jeg rett! For noen kjeks… Helt fantastisk! Lunka kjeks og et glass melk = julekveld!
Deigen ble veldig klissete, men jeg klarte å lage 16 kuler/klumper uten å sette deigen kaldt, og resultatet ble veldig vellykket. Stekeovnen min er ganske effektiv, så jeg reduserte steketiden litt.
FANTASTISK!
Disse så farlig fristende ut!
WOW! Dette her skal jeg lage så fort jeg får mulighet til det. Også skal jeg lage MANGE til jul! Dette har jeg lett etter lenge, Trine! Tusen takk! 🙂
Hei Trine!
Disse så gode ut. Men hvorfor bruker du usaltet smør, for så å tilsette salt? Kan man bare bruke vanlig smør og sløyfe en klype salt?
Takk for en fantastisk inspirerende blogg 🙂
Elsker disse cookiesene! Slet også med klissete deig, men problemet løses enkelt ved å rulle deigen i plastfilm! Mye mindre søl 🙂
Hei! Tenkte å lage desse i morgon. Ser det er ein del mørk sjokolade, så lurer på om dei er veldig mørke – altså, at dei smakar ein del kakao. Håpar på raskt svar, hihi 😉
Hei Trine! Har du erfaring med selvhevende mel?