Jeg skrev for et par uker siden om mitt nye bekjentskap med perlespelt, som falt i god smak hjemme hos oss. Perlespelt er som nevnt polerte speltkorn, som kokes og kan varieres/tilberedes på samme måte som for eksempel risotto – eller spises naturell.
Jeg valgte å lage en lun salat som tilbehør til ovnsbakt kyllingfilet. En enkel, mettende og velsmakende hverdagsrett. Til tre trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 dl perlespelt
4 dl kyllingbuljong
1 rødløk , i smale båter
1/3 squash , i biter
1 rød paprika liten , i biter
2 fedd hvitløk
3 vårløk , snittet på skrå
6-8 soltørkede tomater , i biter
olivenolje
1 neve sorte oliven
fetaost , i terninger
friske krydderurter

SLIK GJØR DU

Kok perlespelten etter anvisningen på pakken, men kok den i buljong/kraft. Tøm av eventuelt restvann og la spelten dampe litt uten lokk.

Stek løk, paprika og squash i olivenolje, til de blir passe møre. Tilsett hvitløken, vårløken, oliven og tomatene mot slutten av steketiden, og gjerne litt ekstra olivenolje.

Ha perlespelten og grønnsakene i en salatbolle og rør forsiktig sammen. Tilsett fetaost og eventuelt hakkede urter og server.

Retten kan serveres slik den er, eller som tilbehør til kjøtt, fjærfe eller fisk, slik som for eksempel sitronkylling som vi spiste som tilbehør. Oppskrift på sitronkylling finner du her.

Enjoy!

(Perlespelt er dessverre ikke tilgjengelig i så mange butikker, og var også borte fra butikkhyllene i «min» butikk da jeg skulle kjøpe nye forsyninger sist helg. Får du ikke tak i perlespelt kan du også fint benytte for eksempel bulgur eller byggris i denne oppskriften.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Angående oppskriften din på hvit sjokolademousse. Står at man må ha den til kjøling i 4-5 timer, men går det ann å kun la den stå kjølig i 2 timer, ved å benytte seg av flere gelantinplatet? Håper du svarer!:)

    1. Tror kanskje 2 timer kan bli litt knapt, selv med flere gelatinplater. Hva med å lage den dagen før, den kan fint stå i kjøleskapet et døgn i alle fall. 😉

  2. Hei Trine
    Jeg har nå tittet igjennom,men kan ikke gjenfinne din oppskrift på Chermoula dressing,har laget den flere ganger,men husker ikke alle ingrediensene. Eller er det en som har forsvunnet underveis med den nye bloggen.
    Bjørg

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste