En enkel og god favoritt med kylling, søte og møre ovnsbakte grønnsaker og en deilig hjemmelaget pesto. Mmmmm…. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Sitronkylling
4 kyllingfileter
saften av 1 sitron
frisk timian, finhakket
salt og pepper
Basilikumpesto
1/2 potte basilikum (kun bladene)
1/2 dl pinjekjerner, ristet
1/2 dl revet parmesan
1 lite hvitløksfedd
litt sitronsaft
olivenolje
salt og pepper
Ovnsbakte grønnsaker
1/2-1 squash, i skiver
1 rød paprika, i biter
1 stor rødløk, i båter
8-10 cherrytomater
1 kinesisk hvitløk, finhakket
saften av 1/2 sitron

olivenolje


Grønnsakene
Ha grønnsakene i et stort ildfast fat og ha olivenolje og sitronsaft over. Bakes i ovnen ved 200-225 grader til grønnsakene har fått litt farge og er møre og fine, ca 20-25 minutter.

Pestoen
Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og parmesan og kjør det hele med en stavmikser. Spe ut med en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Et eget innlegg om pesto finner du her.

Kyllingen
Bank kyllingfileten jevn, til ca 1 cm tykkelse. Dette kan for eksempel gjøres ved å legge fileten i en plastpose og banke den falt med bunnen av en kasserolle. Skvis sitronen over fileten og gni de godt inn med frisk timan, salt og pepper. La de gjerne ligge litt før du steker filetene, slik at sitronen setter får anledning til å sette litt smak. Stekes i smør i varm panne, til filetene har fått fin stekeskorpe på begge sider. Skru ned varmen og la filetene surre et par minutter, til de er gjennomstekte. La filetene hvile ca 5 minutter før servering.

Server gjerne retten med nykokt pasta og godt brød!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. En fantastisk rett med masse god smak. Vakte veldig begeistring hos venner vi hadde på besøk. Dobblet bare oppskriften så det var nok mat til 6-8 pers.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste