Lag en enkel, fargerik og smaksrik salat med søtpotet, rødkål og eple. Nydelig alene, eller som tilbehør til for eksempel kalkun, kylling eller julematen. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SALATEN

600 g søtpoteter (ca.), i terninger
2-3 ss olivenolje
salt og pepper
200 g rødkål (ca.), finstrimlet
50 g ruccula eller annen småbladsalat
1 eple , i små terninger
50 g hasselnøtter , grovt hakket
1/2 - 1 granateple , frøene

DRESSINGEN

1 ss eplesidereddik
1-2 ts flytende honning
1 ts dijonsennep
1/4 ts malt spisskummen (kan sløyfes)
1/4 ts paprikapulver (kan sløyfes)
1/8 ts kajennepepper (kan sløyfes)
4 ss extra virgin olivenolje
salt

SLIK GJØR DU

Søtpotetsalat

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skjær søtpoteten i jevnstore terninger, ca. 2 x 2 cm og fordel dem utover et bakepapirkledd bakebrett. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes på midterste rille i 25-30 minutter, til søtpoteten er mør og har fått litt farge i kantene. Stek dem gjerne på varmluft de siste 5 minuttene.

Rist nøttene i en tørr stekepanne til de er gylne, og ha dem i et rent klede. Masser nøttene slik at mesteparten av skallet løsner. Hakk nøttene grovt.

Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene.

Bruk gjerne en ostehøvel eller kniv og skjær rødkålen i tynne skiver. Ha kålen i en salatbolle. Rett før servering skjærer du eplet i små terninger og tilsetter, sammen med småbladsalaten og nøttene. Vend inn søtpoteten (gjerne mens den er varm). Drypp dressingen over og vend salaten forsiktig sammen. Rens granateplet og fordel kjernene oppå salaten helt til slutt.

Serveres som den er, eller som tilbehør til for eksempel kalkun eller kylling. Salaten serveres lun eller kald.

KALKUN MED APPELSINSAUS OG SØTPOTETSALAT

TIPS

  • Hvis du vil at salaten skal mette litt mer kan du tilsette kokte kikerter som du lar steke sammen med søtpotetene (mot slutten av steketiden) etter denne oppskriften. Tilsett gjerne også litt smuldret feta for ekstra smak.
  • Flere oppskrifter på fargerike salater finner du samlet her.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste