LUN SALSA MED CHORIZO OG KIKERTER

Nå når mai er godt i gang så griller vi så ofte vi kan. For meg er tilbehøret like viktig som det som ligger på grillen. Denne fargerike salsaen, eller salaten om du vil, passer godt sammen med for eksempel grillet kylling eller svin, og gjerne sammen med en grønn salat. Her er det paprika, tomater og spicy chorizo som spiller hovedrollen, sammen med kikerter som er en sunn og god proteinkilde og som gjør at den metter litt mere. Som tilbehør til 4-6 porsjoner (vil jo være avhengig av hva du serverer til) trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4-6 porsjoner
Annonse

Ingredienser

1 rødløk , i små terninger
200 g spicy chorizo (ca.), i små terninger
olivenolje
1 rød paprika liten , i små terninger
1 gul paprika liten , i små terninger
300 g ferdig kokte kikerter (ca.)
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 ts røkt paprikapulver (ca.) (kan sløyfes)
125 g kokesjokolade , hakket
200 g cherrytomater (ca.), i båter
4 ss nøtter (ca.), solsikkekjerner el. (ristet i tørr stekepanne)
salt og pepper
frisk persille , hakket
chiliflak etter smak

SLIK GJØR DU

Salsa med chorizo og kikerter

Skjær opp grønnsakene og chorizo slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løk og chorizo i oljen et par minutter, og tilsett deretter paprika, kikerter, hvitløk, paprikapulver og chiliflak, og la det surre videre til løken er blank og myk, og paprikaen er mør. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje, om nødvendig.

Ha i tomatbåtene og krydre med salt og pepper. Salsaen er ferdig når tomatene er gjennomvarme. Rett før servering tilsettes salatmiksen og hakket persille. Salsaen serveres her som tilbehør til gode, grillede pølser og bakt potet. Prøv den gjerne også til hvit fisk.

Mer inspirasjon til grillmaten finner du her.

Salsa med chorizo og kikerter

VELBEKOMME!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits