Nå når mai er godt i gang så griller vi så ofte vi kan. For meg er tilbehøret like viktig som det som ligger på grillen. Denne fargerike salsaen, eller salaten om du vil, passer godt sammen med for eksempel grillet kylling eller svin, og gjerne sammen med en grønn salat. Her er det paprika, tomater og spicy chorizo som spiller hovedrollen, sammen med kikerter som er en sunn og god proteinkilde og som gjør at den metter litt mere.

Ingredienser

CHORIZOSALSA

1 rødløk , i små terninger
200 g chorizo (spicy type), i små terninger
olivenolje
1 rød paprika (liten ), i små terninger
1 gul paprika (liten), i små terninger
300 g ferdig kokte kikerter
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
250 g cherrytomater , i båter
4 ss nøtter , solsikkekjerner el. (ristet i tørr stekepanne)
salt og pepper
frisk persille , hakket
chiliflak (smak til)

TILBEHØR

8-12 pølser
4 bakepoteter
200 g lettrømme
chiliflak

SLIK GJØR DU

Salsa med chorizo og kikerter

Skjær opp grønnsakene og chorizo slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løk og chorizo i oljen et par minutter, og tilsett deretter paprika, kikerter, hvitløk, paprikapulver og chiliflak, og la det surre videre til løken er blank og myk, og paprikaen er mør. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje, om nødvendig.

Ha i tomatbåtene og krydre med salt og pepper. Salsaen er ferdig når tomatene er gjennomvarme. Rett før servering tilsettes nøtter/frø og hakket persille. Salsaen serveres her som tilbehør til gode, grillede pølser og bakt potet. Prøv den gjerne også til hvit fisk.

Mer inspirasjon til grillmaten finner du her.

Salsa med chorizo og kikerter

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Tenkte å lage denne som et av tilbehøret til 17.mai. Men lurer på om hakkede nøtter og kokesjokolade kan ha sneket seg inn i ingredienslisten uten å egentlig høre hjemme her? 🙂

    1. Hakkede nøtter/kjerner skal være med, men sjokoladen skal ikke være med. Her har det skjedd noe feil ved overføring fra gammel til ny nettside. Har rettet opp nå. Takk for at du sa ifra! 😉

  2. Hei! Du skriver at «Rett før servering tilsettes salatmiksen….»- hva mener du her? Nøttene? Finner ingenting om salat i ingredienslisten??

    1. Det stemmer at det er nøtter/frø som skal tilsettes. Har presisert dette i oppskriften nå. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste