Prøv gjerne en bønnesalat som tilbehør til grillmaten neste gang, enten det står kjøtt eller fisk på menyen. I tillegg til at det smaker det godt, metter det også godt i magen. I denne salaten har bønnene fått selskap med chili, hvitløk - og sammen med den friske rucculaen og den salte fetaosten er dette nesten et lite måltid i seg selv. Som tilbehør til fire trenger du omtrent:
Ingredienser
2 | sjalottløk , i tynne strimler |
2 fedd | hvitløk , i tynne skiver |
1/2 | rød chili (ca.), i tynne skiver |
nøytral olje | |
600 g | ulike typer bønner (kokte) (ca.) |
100 g | Ruccula (ca.) |
2 ss | god olivenolje (ca.) |
friske krydderurter , feks persille, basilikum eller koriander, finhakket | |
1/2 | sitron , saften |
salt og nykvernet sort pepper | |
100 g | feta , smuldret (ca.) |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du begynner (for nå går det raskt unna). Fres løk, hvitløk og chili i litt nøytral olje på middels varme, til løken er blank og myk. Skyll bønnene i litt vann og la dem renne av. Tilsett bønnene sammen med løkblandingen og la dem surre med, til de er gjennomvarme. Tilsett ruccula og eventuelt litt av din beste olivenolje og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Strø over friske krydderurter og litt smuldret feta, og server umiddelbart.
VELBEKOMME!
Nam, denne skal prøves i sommer! 🙂
Denne er nydelig god, og syns også den kan være en lett middag eller lunsj alene, kanskje evt m rundstykke til 😀