Grunnoppskriften til denne enkle, men likevel så gode linsesuppen har jeg fått fra Bjørg, som er en av mine trofaste, matglade lesere og som gjerne deler sine oppskrifter. Jeg har "pimpet" grunnoppskriften med paprika, chorizo og vårløk, men den kan fint nytes i sin opprinnelige form også. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Grunnoppskrift

1 løk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1 l kyllingbuljong
200 g røde linser (grønne kan også benyttes)
1 boks hermetiske tomater hakket
1 ts kajennepepper

tillegg tilsatte jeg

1 rød paprika i biter
200 g chorizo i biter
3 vårløk i ringer

SLIK GJØR DU

Fres løk og paprika i litt smør eller olje til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og la den frese med noen sekunder, før du tilsetter hermetiske tomater, kyllingbuljong og linser (se anvisningen på pakken). La suppen småkoke i ca 30 minutter, til linsene er ferdigkokt. Hvis du benytter ferdig oppbløtte linser kan du redusere koketiden til 5-10 minutter.

Tilsett chorizo og vårløk mot slutten av koketiden. Smak til med kajennepepper. Serveres med godt brød til.

Ønsker du en vegetarisk variant kan du erstatte kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong (og selvsagt droppe chorizoen).

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. En veldig god og mettende suppe (min kunne nesten grense til linsegryte). Hadde ikke vårløk, men puttet i en gulrot i stedet. I tillegg hadde jeg eltefrie rundstykker på lur i fryseren, så det ble et fullverdig «Trine-måltid». 🙂 Takk for alle gode tips og oppskrifter!

  2. Her i huset har den indiske kyllingsuppen vært favoritten i hele vinter, vi har spist den minst en gang i uken. Knallgod! Men i kveld ville jeg prøve noe nytt, så da falt valget på denne. Suppen ble lagd med kikerter og chili-pølse i stedet for linser og chorizo (man tager hva man haver), og resultatet ble veldig bra. For meg som teller kalorier og ikke spiser mye pasta o.l, er det ekstra inspirerende å finne gode oppskrifter som samtidig er sunne. Denne suppen kommer til å havne på mine ukemenyer fremover. Tusen takk for en fin og inspirerende blogg!

    1. Så gøy at kyllingsuppen har falt i smak! Kikerter- og chilipølsesuppen din høres også kjempegod ut! Takk for hyggelig tilbakemelding!

  3. Denne ble en hit! Prøvde versjonen med chorizo, paprika og vårløk. Mettende og veldig smakfull 🙂

    1. Årsaken til at utskriftsknappen og en del andre elementer har blitt fjernet er pga feilsøk ifbm de tekniske problemene jeg har hatt de siste månedene. Det blir dessverre slik til over påske, til feilen er funnet og eliminert. Du kan eventuelt kopiere teksten og lime inn i et word-dokument.

  4. Denne suppen er kjempegod! Blir nok min favoritt en stund fremover. Hadde den til middag i går, men hadde ikke chorizopølse så det ble noen skinkebiter isteden. Smakte himmelsk. Takk for supert middagstips.

  5. Hei! Jeg ville bare gjøre deg oppmerksom på at omlag halvparten av rettene du har postet under vegetar nettopp ikke er vegetar, ettersom de inneholder skinker, bacon og chorizo. Dette vil du gjerne rette opp i!

  6. Knallgod!!:) Og går kjempefort å lage suppen hvis du har ferdigkokte linser. Paprika ble erstattet med gulrot. Tar det man har:) .

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste