LAKSESMØRBRØD MED AGURK, REDDIKER OG KAPERS

Det er ferie og hytteliv, og da koser vi oss gjerne litt ekstra. Som blant annet å kose oss med "Øyansmørbrød" til lunsj. Det er en tradisjon jeg har med meg hjemmfra, å nyte høye smørbrød til lunsj i sommerferien. Øyansmørbrød er smørbrød som er fristende for både "øyan" og ganen, for man spiser jo også med "øyan", som mamma alltid sa. På hytta lages gjerne smørbrødene av hjemmebakt brød og selvdyrket salat, reddiker og urter. Da smaker det ekstra godt. Til fire "Øyansmørbrød" trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4
Annonse

Ingredienser

4 skiver brød , for eksempel eltefritt speltbrød
4-8 skiver røkt laks
3-4 ss kremost med dill (eller naturell)
3-4 ss creme fraiche
2 ts kapers (ca.)
sitronsaft litt
salt og pepper
salat
2-3 reddiker , i tynne skiver
agurk , i tynne strimler
spirer

SLIK GJØR DU

 

Laksesmørbrød

Lag dressingen ved å røre sammen dillost, creme fraiche og kapers, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fordel salaten over brødskivene og drypp ca halvparten av dressingen over.

Fordel lakseskiver, reddiker og agurk over brødskivene, og fordel resten av dressingen over. Dryss spirene over – og server umiddelbart, gjerne med et glass tørr riesling til.

Laksesmørbrød

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits