Min kjære og jeg har foreldre og søsken hhv 90 og 50 mil unna, og da er det ekstra hyggelig når noen stikker innom når de er på disse kanter. Sist fredag fikk vi overnattingsbesøk av min svigerinne. Selv om en er aldri så gjestfri kan det av og til være en utfordring å motta besøk på tampen av en hektisk arbeidsuke, hvor det går i surr i både hus og hode. Da er kunsten å lage god mat som verken stiller store krav til innkjøp eller krever lange forberedelser.  Min svigerinne er glad i fisk, og Salmalaks var da et naturlig valg. Laksen tilberedes i ovnen sammen med aspargesen (og sausen), mens du lager blomkålpureèn og tomatsalaten. Enkel og utrolig god mat på under en halvtime, og med en god østerriker i glassene ble dette en skikkelig høydare. Til 4 trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Ovnsbakt laks

800 g fersk laks (gjerne Salma), i porsjonsstykker
maldonsalt
Nykvernet pepper

Sennepsbakt asparges

12 asparges
1 sjalottløk , finhakket
1 dl olivenolje
2-3 ss hvitvinseddik
1 ss Dijon sennep
4 skiver spekeskinke ,tynne
salt og pepper
friske krydderurter

Blomkålpurè

1 hode blomkål , i buketter
salt og hvit pepper
1-2 ss crème fraîche

Tomatsalat

8 cherrytomater , i biter
1 sjalottløk , finhakket
1 neve basilikumblader , finsnittet
maldonsalt

SLIK GJØR DU

Legg laksen og aspargesen i hver sin ende av et ildfast fat. Bland ingrediensene til sennepssausen og fordel over aspargesen. Legg spekeskinken over. Stekes ved ca 200 grader i ca 15 minutter, til laksen er passe stekt og spekeskinken er blitt sprø.

Kok blomkålbukettene i lettsaltet vann, til de er såvidt møre. Hell av kokevannet. Mos blomkålen med en stavmikser eller lignende. Smak til med creme fraiche, salt og hvit pepper.

Bland ingrediensene til tomatsalaten lett sammen og smak til med salt og pepper.

Anrett laksen oppå aspargesen, og fordel sennepssausen over laksen. Server blomkålpurè, tomatsalat og den sprøstekte spekeskinken ved siden av.

Vintips: Allram Grüner Veltliner

Til dessert serverte vi panna cotta med vanilje og limemarinerte blåbær, som var forberedt dagen før. Det var også en gastronomisk høydare, som dere skal få oppskriften på i morgen.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Tenkte meg at dette ville slå an hjemme hos dere Bjørg! Tusen takk for boken forresten, gleder meg til å prøve noen av oppskriftene! 😉

  1. Denne retten var utrolig god og lett å lage. Har også testet flere av pizzaoppskriftene dine, og de er veldig gode. Har kjøpt meg pizzastein ene og alene pga oppskriftene dine:)

    Ingrid Julia

    Ps: Har du noen tips til hva man kan erstatte med løk, ammer så da er desverre ikke løk ett alternativ.

    1. I denne retten kan du droppe løken helt, eventuelt erstatte med vårløk, hvis du tåler det. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.