Laks med provencegrønnsaker, bulgur og pistou

Dette er den ultimate hverdagsfiskemiddagen for meg; deilig fisk, masse grønnsaker og velsmakende urter i en god olivenolje. Jeg har her benyttet Salmalaks, som jeg har grillet i grillpanne. Jeg synes laksen blir best da. Grønnsakene er woket i stekepannen, til de er møre men fortsatt har litt spenst. Bulgur er godt følge til grønnsakene. Det hele ble toppet av en deilig pistou, som er franskmennenes svar på pesto, men uten pinjekjerner. Smaksopplevelsen kan oppsummeres med et klart og rungende mmmmmm!

Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 3
Annonse

Ingredienser

Grillet laks

500 g laksefilet
olivenolje
maldonsalt og kvernet pepper

Provencegrønnsaker

1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika liten , i grove biter
1 gul paprika liten , i grove biter
1/2 squash , i grove biter
maldonsalt
bulgur , tilberedt etter anvisningen på pakken

Pistou

1 neve friske basilikumblader
3 ss parmesan finrevet
1-2 fedd hvitløk
1/2-1 dl extra virgin olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. (Alternativt kan du benytte vanlig stekepanne, eller steke laksen i stekovnen eller dampovn.) La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor og fres dem i litt olje i en stekepanne med høye kanter, til grønnsakene er møre og fine. Strø eventuelt over bittelitt maldonsalt.

Lag bulgur etter anvisningen på pakken. Bulguren kan du eventuelt erstattes med perlespelt, (fullkorns)pasta eller (vill)ris, om du heller foretrekker det.

Kjør ingrediensene til pistouen i en liten blender eller lignende, til du får en grønn, jevn saus.

Server laksen sammen med bulgur og grønnsaker, og drypp pistouen over.

Enjoy!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Dette ser nydelig ut, men jeg skal være flink og holde meg til planen; dampet laks med vårløksaus og potet- og sellerirotpure. Tror ikke det heller er å forakte.

  2. Nej, det ser så godt ud. Det går virkeligt ikke jeg ser din blog – jeg er SÅ sulten og det ser bare SÅ lækker ud. mmmh… Gid jeg kunne spise billeder!

    Camilla

  3. Takk. Alltid godt med nye fiskeretter. Familien spiser altfor lite fisk, og jeg er ikke flink til å tilberede det, så det er en liten kamp å kjempe for meg. Prøver stadig noe nytt og har etter hvert funnet hvertfall etpar tre retter alle kan like. Blogg gjerne mer om fisk 🙂

  4. Elsker virkelig bloggen din:-) tenkte jeg burde legge igjen en kommentar siden jeg har fulgt deg så lenge! men denne retten her så virkelig god ut, skal lage den i dag! Men er det så mye som 1 dl olje som skal oppi pistouen? Hørtes mye ut, men den skal kanskje være litt flytende:)

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Det sto ca 1 dl olivenolje i oppskriften og det er lurt å se det litt an. Har endret oppskriften til 1/2-1 dl, slik at du kan begynne med ca 1/2 dl og spe på til du får ønsket konsistens på pistouen din. Lykke til!

  5. Heisann,
    Prøvde denne retten for et par dager siden.
    En favoritt med en gang! Og den der pistou-en …. skal lage og ha i kjøleskapet. Det var godt det :)))) Skåla ble skrapet med slikkepott for å få nok til restene som ble lunsj dagen etter 🙂
    Takk for en kjempeflott blogg!

  6. Hei. I går hadde vi dette til middag, og det var utrolig godt. Hadde ikke prøvd bulgur før, og det var veldig godt tilbehør. Kommer til å bli fast innventar i kjøkkenskuffa. 🙂 Er innom bloggen din daglig for inspirasjon og tips, synes du har så mange gode oppskrifter og mye fristende som må prøves, i tillegg til at det er enkelt å finne fram på bloggen din i motsetning til mange andre matbloggere. Takk! Mvh Ranveig.

  7. Hei. Har laget denne deilige retten flere ganger, men da har jeg ovnsbakt laksen. Har samme grillpanne som deg, men ikke fått helt dreisen på denne. Er det kun fiskestykkene du pensler med olje? Gjorde det, men det brant seg litt fast. Hvor sterk varme bruker du? Vil gjerne lykkes, også med denne tilberedningsmetoden. Det ser jo litt lekkert ut med grillstripene, og når jeg har denne pannen………….;-)

  8. Må si at du har utrolig fine oppskrifter på bloggen din.
    Da jeg ikke hadde bulgur og butikken heller ikke hadde det, lagde jeg den med couscous.
    Men det ble gode smaker og en lett og grei middag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.