Er det noe jeg aldri blir lei, så er det kombinasjonen laks, mango, avokado, chili og søt soyasaus. Denne retten har jeg allerede ulike varianter av her på bloggen, men akkurat denne oppskriften er hentet fra Trines mat 2, som faktisk har rundet mer enn et halvt år sammenhengende på bestselgerlisten! Hurra!

Annonse

Ingredienser

LAKSEN

700-800 g fersk laks , i 4 porsjonsstykker
olivenolje
salt og pepper

MANGO- OG AVOKADOSALAT

1 mango, , i terninger
1 avokado , i terninger
1 liten paprika , i små terninger
2 vårløk , finsnittet
1/4 rødløk , i små terninger
1/4 rød chili , finhakket
koriander , grovt hakket
1/2 sitron eller lime, saften
1 ss olivenolje
flytende honning
1 ts sorte sesamfrø
salt og pepper

TILBEHØR

ketjap manis eller soyasaus
4 porsjoner villris eller annen ris

SLIK GJØR DU

Kok risen etter anvisningen på pakken.

Del opp grønnsakene til salsaen og ha dem i en liten bolle. Rør sammen sitronsaft, olivenolje, honning og sesamfrø, og smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salsaen, og la den gjerne stå å trekke noen minutter før servering.

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Alternativt kan du grille laksen på grillen eller steke den i en grillpanne. Pass på at du ikke steker den for lenge, laksen skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Server laksen med mango- og avokadosalsaen, med ris og ketjap manis som tilbehør.

Laks med mango- og avokadosalat

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg får ikke gått inn på noen av ukemenyene fra min PC når jeg velger Oppskrifter, Ukemenyer fra menyen. Jeg ser boksene for hver uke, men det skjer ingenting når jeg klikker på dem. På mobilen går det greit, men det er bedre å se på PC og vil jo gjerne ha muligheten til å printe også.

  2. Denne er veldig god med laks bakt på saltseng. Legg et laksestykke med skinn på i en ildfast form. Legg først grovt salt i formen slik at laksen ligger med skinnsiden på saltet. Krydre med sitronpepper. Stek i ovnen. Nydelig…

  3. Denne salaten gjorde stor lykke hos ungdommen. Jeg bruker ørret filet som jeg baker i ovnen med salt og pepper på, da blir den veldig saftig.

    1. Ja, oppskriften er laget av meg og bildet er også mitt. Godt.no fikk publisere den i et intervju ifbm min andre kokebok Trines mat 2.

Legg igjen en kommentar til Mette Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.