Enklere kan det knapt gjøres - og godt er det også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

300 g lakrismarsipan (jeg benyttet den fra Odense)
200 g hvit sjokolade
lakrispulver (til dekor)

SLIK GJØR DU

Del lakrismarsipanen opp i jevnstore biter og trill dem til kuler.

Hakk sjokoladen opp i jevnstore biter. Finn frem en sjokoladesmelter eller plasser en bolle over en kjele med kokende vann. Ha 2/3 av sjokoladen i bollen og la den smelte (pass på at bunnen av bollen ikke er i kontakt med vannet eller at det kommer vann oppi sjokoladen). Når sjokoladen har smeltet tas bollen vekk fra kjelen og den resterende 1/3 tilsettes. Rør til du har en jevn og blank sjokoladeblanding. Dypp lakriskulene i den smeltede sjokoladen, la dem renne av litt, og sett dem på et bakepapir eller lignende. Hvis sjokadeblandingen er tynn og ikke dekker lakrismarsipanen godt nok kan du vente litt slik at den blir litt kaldere og litt mer tyktflytende. Dryss deretter over litt lakrispulver (jeg benyttet denne typen), hvis du har. Ønsker du et mer rustikt utseende kan du etter å ha dyppet dem i sjokolade rulle dem litt i hånden (med plasthansker på). La sjokoladen stivne helt før du legger lakriskulene i en tett boks eller lignende.

Oppbevar konfekten i tett boks eller glass ved ca. 12-16 grader, for eksempel på et kaldt soverom eller i kjellerboden. Dersom du må oppbevare konfekten i kjøleskapet er det viktig at du plasserer den der det er varmest, samt at du lar den hvile på kjøkkenbenken med lokket på i ca. en halvtime. Dette for å unngå at kondens setter seg på sjokoladen, slik at den blir misfarget og flekkete. Som en tommelfingerregel bør konfekt helst ikke utsettes på temperaturforskjeller på mer enn 10 grader. Dersom du oppbevarer konfekten som beskrevet ovenfor er den holdbar i 3-4 uker.

Lakriskuler med hvit sjokolade

Konfekten nytes romtemperert.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette fungerte ikke i det hele tatt. Sjokoladen rant bare av og det ble bare et tynt lag over marsipanen.

    1. Så dumt. Det kan høres ut som om sjokoladen var litt for varm. Den blir tykkere etter hvert som den blir kaldere. Skal presisere det i oppskriften.

  2. Meget gode! For dere som ikke finner lakrismarsipan i nærbutikken gikk det helt fint å blande inn et par t-skjeer lakris pulver i vanlig marsipan for å få noe av den samme smaken. Perfekt som julegave til venner og familie.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste