Kylling i ulik forkledning er typisk påskemat for mange. Her er en kjempegod variant. Til 4 trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1

4 kyllingbryst
4 skiver fersk mozzarella
6 soltørkede tomater i biter
8 blader basilikum
4-8 skiver parmaskinke eller annen god spekeskinke
nykvernet sort pepper
2-3 ss god balsamicoeddik

2

200 g aspargesbønner
1 neve frisk spinat
1-2 ss smør
200 g cherrytomater gjerne konfiserte
salt og pepper
ovnsstekte potetbåter eller annet tilbehør etter smak og behag.

SLIK GJØR DU

Skjær en dyp lomme i den tykkeste delen av kyllingbrystene og fyll lommene med mozzarella, soltørket tomat og basilikum. Klem lommen godt igjen. Krydre kyllingen med nykvernet sort pepper og pakk den stramt inn i skinken. Bruk eventuelt tannstikker (uten smak) til å holde skinken på plass.

Legg kyllingen med skjøten ned i en varm stekepanne, og brun på alle sider. Legg deretter kyllingen i et ildfast fat. Kok ut pannen med balsamicoeddiken og slå det umiddelbart over kyllingfiltene. Hvis du ikke benytter konfiserte tomater kan du steke cherrytomatene (delt i to) sammen med kyllingen. Stek kyllingen midt i ovnen ved ca 180 grader (over- og undervarme) til kyllingen er gjennomstekt, etter 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på kyllingbrystene). La kyllingen hvile i ca 10 minutter, og skjær den deretter opp i skiver.

Kok opp vann til aspargesbønnene. Fyll kasserollen opp ca 2 cm lettsaltet vann. Tilsett smør og la aspargesbønnene dampe til de er ferdige, etter noen minutter. Tilsett spinaten mot slutten. Grønnsakene er ferdig når spinaten såvidt begynner å falle sammen. Hell av vannet.

Server kyllingen oppå en seng av de smørdampede grønnsakene, med tomatene som tilbehør. Drypp balsamicosjyen over. Serveres med tilbehør etter smak og behag, for eksempel ovnsstekte potetbåter eller gnocchi.

Vintips: Villa Puccuni

(Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet hos Lise Finchenhagen.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne står på menyen hjemme hos oss idag, med litt ekstra grønnsaker for de minste 🙂 Gleder oss veldig til middag.
    Ha en deilig 2. påskedag! 🙂

    1. Jeg benyttet aspargesbønner til denne retten, som er noe helt annet enn asparges. Du kan selvfølgelig fint benytte asparges istedet, eller annet grønt tilbehør. Lykke til!

    1. Hehe, undertegner som sykepleier for å vri kniven ekstra om. Vel, økologisk eller ikke, kylling er kylling, om du er sykepleier eller ei. Hilsen SYKEPLEIER.

  2. Denne fantastisk gode retten ble vår lørdagsmiddag idag – og noe så godt!! Håper du tar med oppskriften i boka di:-) Dette falt i smak både hos store og små! Som tilbehør hadde vi ovnsbakte (kombi med varmluft og damp) potetbåter med rosmarin, hvitløk og soltørket tomat. Digg:-)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste