Pai er enkel og god sommermat, som kan serveres til lunsj eller middag - eller som en smårett ellers. Denne paien er fylt med kylling og spinat, feta og soltørket tomat, som jeg synes er en god smakskombinasjon. Kyllingpaien kan serveres varm eller kald, og smaker også godt i lunsjboksen dagen etter, enten du skal på jobb eller på stranda.
Til en stor pai (ca 24-26 cm i diameter) trenger du omtrent:

Ingredienser

Paideigen

150 g smør , i terninger
200 g hvetemel
2-3 ss vann (kaldt)

Paifyllet

2-3 kyllingfileter , i biter
1 stor rødløk , i ringer
1 fedd hvitløk , finhakket
1 neve soltørkede tomater , i biter
100 g spinat (ca.)
100 g fetaost (ca.), i terninger
4 egg
3 dl melk
salt og pepper
friske krydderurter , finhakket (basilikum, persille, gressløk)

SLIK GJØR DU

Lag paideigen ved å smuldre sammen hvetemel og smøret, og tilsett til slutt vann til du får en fin konsistens. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, men det går fint å bruke bare hendene også. Pakk deigen inn i plast og la den stå kaldt i minst en time.

Ha deigen på melet bakebord og kjevle/trykk den noe utover. Legg den så i en smurt paiform (24-26 cm i diameter) og trykk den ut slik at den dekker hele formen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på 200 grader i 10-15 minutter, til paiskallet såvidt begynner å få litt farge. Avkjøl paiskallet mens du forbereder fyllet.

Stek kyllingbitene i smør eller olje til kyllingen er nesten gjennomstekt. Legg til side. Fres løken til den blir blank og myk. Tilsett hvitløken og spinaten (som er renset og skylt) og la den surre med til spinaten såvidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. Ha kyllingen og spinatblandingen over i paiskallet og fordel tomater og fetaost over.

Pisk sammen egg, melk og krydder. Hell blandingen i paiskallet (pass på at det ikke renner over) og stek paien på 200 grader i ca 30-40  minutter, eller til paien har stivnet over det hele.

Server kyllingpaien med godt brød og en enkel salat.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Heisann! Tror du jeg får et greit resultat med en helt vanlig springform? 🙂 Super blogg, så mange inspirerende oppskrifter!

 2. Nå har vi akkurat kost oss med denne deilige paien 😉 skikkelig god 😉

  Takk for en super-blogg, oppdaget deg for noen uker siden og har laget mange av rettene dine, til stor glede for hele familien. Du er virkelig til stor inspirasjon!

 3. Tusen takk for en helt herlig pai oppskrift 🙂 falt godt i smak hos svigers. bloggen din har reddet meg flere ganger:)

 4. Kjempegod pai. Har laget den mange ganger. Har stor glede av bloggen din. Masse fine oppskrifter. Har anbefalt bloggen din til mine venner også 🙂

  1. Jeg har ikke frosset ned pai (det går alltid unna), men antar at det skal gå bra. Uansett er pai holdbart i kjøleskapet i flere dager. 🙂

 5. Hej hej Trine och tack för en fin blogg med bra lättanvända oppskrifter. Tror du det går att byta ut melken mot soyamelk? Mvh Jenny 🙂

 6. Denne skal jeg prøve til venninnelunch men jeg skal bruke laktosefri melk og fløte og mulig jeg utelater fetaosten også

 7. Hei Trine 🙂
  Jeg har veldig lyst til å prøve oppskriften din på kyllingpai,men jeg har ikke Fetaost…
  kan jeg bruke norvegia?
  Grete

 8. No står paien i ovnen, gleder meg til å smake. Bruker ferdigstekt kylling, men det går sikkert bra.. God helg….

 9. Hei Trine! Hvordan får man paibunnen sprø? Bare sidene ble sprø, men paien var helt nydelig på smak. Takk for gode oppskrifter og inspirasjon. Hilsen Jannicke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste