Jo mere risotto jeg lager, jo mere begeistret blir jeg for denne enkle, men likevel litt krevende retten. Risotto kan varieres i det uendelige, og kan serveres alene eller som tilbehør til de fleste kjøtt-, fiske- og kyllingretter. Risotto er enkelt å lage, men krever litt tid og tålmodighet i og med at det skal tilsettes, røres og spes litt innimellom. Pausene kan du imidlertid benytte til å prøvesmake vinen og småprate med partner eller gjest, som selvfølgelig holder deg med selskap på kjøkkenet.

Ingredienser

Sitronmarinerte kyllinglår

2 kyllinglår
olivenolje
sitronsaft
friske krydderurter
salt og pepper

Tomatrisotto

1-2 ss smør
2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 dl risottoris
1 dl hvitvin eller eplejuice
8 dl kyllingkraft (varm)
50 g parmesan , revet
2 ss olivenolje
2 ss smør
sitronsaft
salt og pepper
1 neve pinjekjerner , ristede
3-4 tomater uten skinn og frø, i terninger

SLIK GJØR DU

Begynn med risottoen ved å frese sjalottløk og hvitløk i litt smør i en kjele, til løken er blank og myk. Ha oppi risen og la risen surre med løken et par minutter, før du tilsetter hvitvin og koker den nesten inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing.

Når nesten all væsken er kokt inn og konsistensen er riktig (risen skal være al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den) lar du risottoen hvile noen minutter, før du tilsetter parmesan, smør og litt av den beste olivenoljen din. Smak til med sitronsaft, pepper og salt (om nødvendig). Rett før servering vender du forsiktig inn tomatterningene og pinjekjernene.

Legg kyllingen i et ildfast fat. Pensle lårene med en blanding av olivenolje og sitronsaft og krydre med salt, pepper og friske krydderurter, eller kjøp ferdig krydrede kyllinglår. Stekes ved ca 200 grader i ca 30-35 minutter. Steketiden vil variere etter størrelsen på kyllinglårene. Sett gjerne på grillelementene de siste minuttene slik at du får fin farge og crispy overflate på kyllinglåret. La kyllinglårene hvile i minst 5 minutter før servering.

Server kyllingen sammen med risottoen, og eventuelt litt crema di balsamico.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Er litt ny på kjøkkenet – og må følge oppskriftene dine slavisk 😛 …så derfor lurer jeg på hvor lenge etter man har begynt på risottoen burde man begynne på/sette inn kyllingen i ovnen, slik at risottoen og kyllingen er ferdig samtidig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste