En enkel og velsmakende hverdagsrett, som du smeller sammen i en fei. Som tilbehør serverer jeg risoni, som er pasta forkledd som ris. Risoni får du kjøpt i innvandrerforretninger. Risonien kan fint byttes ut med annen pasta, eller ris om du heller foretrekker det.

Til to store og en liten trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

3 kyllingfileter , i store biter
1 løk , i ringer
1-2 klyper chiliflak
1 dl hvitvin
1 boks hermetiske tomater (gjerne cherrytomater)
1-2 klyper sukker
10-15 sorte oliven , delt i to
friske krydderurter (eller tørkede) feks rosmarin, basilikum eller timian, hakket

SLIK GJØR DU

Skjær kyllingen i store biter og brun dem på alle sider i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper. Legg til side.

Fres løken i smør eller olje, til løken blir blank og myk. Tilsett hvitløk og chiliflak og la det surre med et par minutter. Ha i vin og tomater, smak til med sukker og la det stå å putre ca 10 minutter. Ha i kyllingen og la den trekke til den er gjennomkokt. Tilsett olivenene mot slutten av koketiden. Smak til med friske krydderurter, sukker, salt og pepper.

Kok risonien etter anvisningen på pakken.

Kyllinggryten serveres med risoni og gjerne nybakt brød, for eksempel eltefri speltloff.

Enjoy!

(Inspirasjon til oppskriften har jeg funnet i siste nummer av Elle Mat&Vin.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du kan få kjøpt matvin (både rød og hvit) på velassorterte matbutikker. Det er det jeg gjør ettersom jeg ikke drikker særlig mye vin til vanlig. Jeg er mer et ølmenneske 😉 De er mye billigere enn vanlig vin, og så holder de i kjøleskapet en måned.

 1. Dette så godt ut! Men skal kanskje være 10-15 sorte oliven, og ikke “10-15 neve sorte oliven, delt i to”? 10-15 never blir jo fryktelig mye oliven!

 2. Hei,
  Snart kommer våren og jeg skal ha konfirmasjon. Hadde blitt skikkelig glad for tips til ett flott koldtbord eller oppskrifter som man kan lage til mange når man skal til sermoni og kommer hjem sammen med gjestene..
  Vet om mange som strever med dette, og våren er høysesong for koldbord og buffeer.
  mvh Ane

 3. Dette så veldig godt ut, men den største nyheten for meg her var risoni. Det har jeg aldri hørt om før, og måtte google dette for dette hadde jeg fryktelig liten tro på. Men etter å ha sett, så fikk jeg 314 nye ideer. Hvorfor er ikke dette noe alle studenter vet om. Restegryte med pasta får ny dimensjon!

 4. Herlig, nok en god kyllinggryte 🙂 I dag sto kylling- og aprikosgryte med granateple på menyen. Veldig god, jeg elsker frukt i maten.

 5. @Maia: Hvis du bor i Oslo, så kan du stikke innom grønnsakshandleren i Smalgangen på Grønland, i enden mot Vaterland bru. Der har de alltid risoni. Står vel og merke ikke det utenpå pakken, men se etter risformet pasta i pastahylla. Relativt liten pose.

 6. Hei Trine.
  De to siste dagene har jeg lagd middag med oppskrifter fra din blogg: det har blitt grillet salmalaks m/potet-og selleristappe (byttet ut blomkålpurèn) og persillepesto og for andre gang på en uke har jeg servert minestronesuppe. Begge deler blir nok nye favoritter hos oss.
  I går lagde jeg parmesan-og timiankjeks + aprikosmarmelade. Helt nydelig! Det ble nok til å lage en liten gave til en kollega som trengte litt oppmuntring.
  Neste på listen er knekkebrød, kyllinggryte m/risoni og sterk kyllingsuppe. Gleder meg allerede :o)

 7. Jeg erstattet hvitvinen med 2 ss hvitvinseddik blandet ut med 1/2 dl vann – maten ble veldig god i alle fall 🙂

 8. Hei!
  Da er nok en oppskrift prøvd ut, også denne gangen med hell 🙂 Veldig god gryte og så utrolig kjapp å lage da..Nyttårsforsettet mitt var å begynne å lage også hverdagsmiddagene fra bunnen av(så godt det lar seg gjøre) og med sånne kjappe løsninger som dette, så er det jo ikke noe problem i det hele tatt. Nam :))

 9. Heisann, gjorde et søk og så at du hadde svart på spørsmål om chiliflak tidligere.
  Skal sjekke om butikken vår har det.

  🙂
  AH

 10. Lagde kyllinggryten i går, super god, Har prøvd mange av oppskriftene dine, og alle er like gode. Ha en trivelig helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.