Valentinesdagen, eller alle hjerters dag, feires den 14. februar for å gjøre stas på kjærligheten og romantikken. Det er mest vanlig å gi et kort, blomster eller en gave, men hva med å invitere til en romantisk middag? Kanskje det er noe i ordtaket «veien til din utkåredes hjerte går gjennom magen»? Kunsten er å lage noe enkelt, men som likevel har «det lille ekstra». Det har denne deilige kyllingretten.

Utgangspunktet for hovedretten er et saftig kyllingbryst fra Stange, som er fylt med frisk salvie og surret med parmaskinke. Bruker du steketermometer har du full kontroll på kjernetemperaturen og resultatet blir garantert vellykket. Som tilbehør serveres en deilig perlespeltrisotto og asparges. Dette trenger du og slik gjør du det:

Ingredienser

Kylling saltimbocca

2 kyllingbryst , gjerne Stangekylling
salvieblader
pepper
2 skiver parmaskinke
smør til steking

Perlespeltrisotto

2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1,5 dl perlespelt (eller bulgur)
3 dl vann
1/2-1 terning kyllingbuljong eller 1-2 ss konsentrert kyllingfond
1/2 ss smør
1/2 dl parmesan revet
4-5 soltørkede tomater , i små biter
asparges , i biter
salt og pepper
krydderurter (feks basilikum, finhakket
2 båter sitron

SLIK GJØR DU

Tørk kyllingfileten med kjøkkenpapir og pensle dem med olivenolje. Bruk gjerne kyllingbryst av god kvalitet, for eksempel Stangekylling eller Livèchekylling. Har kyllingbrystene skinn putter du salviebladene under skinnet, hvis ikke legger du dem oppå kyllingbrystet.

Krydre kyllingbrystet med nykvernet sort pepper og kle det med en skive parmaskinke. Stek kyllingbrystet i smør først med skinkeskjøten ned, og stek det gyldent på begge sider. Legg kyllingbrystene i et ildfast fat med skinkeskjøten ned, stikk inn steketermometeret i den mest kjøttfulle delen og stek videre ved 180 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 68 grader.

Det tar mellom 10 og 20 minutter, avhengig av hvor store kyllingbrystene er (og hvor lenge du har stekt dem på forhånd). La kyllingen hvile i ca 10 minutter før du skjærer brystene i tykke skiver.

 

Ha litt olivenolje i en kjele og tilsett hvitløken og den hakkede sjalottløken. La det surre til løken blir blank og myk. Tilsett perlespelten og la den surre med i ytterligere to minutter. Får du ikke tak i perlespelt kan du for eksempel benytte bulgur istedet (eller risottoris, men følg da fremgangsmåten på emballasjen). Tilsett vannet og smak til med kyllingbuljong/fond. La det koke under lokk på svak varme i 20-25 minutter, til spelten er ferdigkokt. Rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper, og vend inn de soltørkede tomatene til slutt.

Del aspargesen i biter og la den koke i lettsaltet vann (tilsatt litt sukker) i 2-3 minutter, til aspargesen er ferdigkokt.

Server kyllingen sammen med perlespeltrisottoen med aspargesen, en sitronbåt og en god balsamicoeddik. Skvis sitronsaften over retten, og nyyyt!

Som dessert kan jeg anbefale en deilig sjokolademousse med pasjonsfrukt og jordbær. Oppskriften kommer i morgen!

Ha en fin Valentinesdag!

Oppskriften er utarbeidet på oppdrag fra Strømmen Storsenter og www.shoppingblogg.no, hvor jeg er gjesteblogger. Innlegget med hele valentinsmenyen finner du her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Har du et bra vintips til denne retten? Gjerne Italiensk-ca 100-120 kr…skal ha vinklubb med matglade damer, fikk lyst til å prøve denne oppskriften-selvfølgelig m dessert-tips også!! ;)) God helg!

  1. Jeg er ingen vinekspert, så mitt beste tips er å spørre på polet. Si hva du skal ha det til og hva som er ingrediensene. Det blir som regel bra, men siden smak og behag er så forskjellig så kan det også bli feil. Jeg kjøpte faktisk en vin spesielt til denne retten, som ikke smakte meg, så derfor ble det heller ingen vinanbefaling på denne retten. Lykke til!

   1. Det ble en bra kveld med denne menyen!! Utfordringen ble å time serveringen, så maten holdt seg varm, litt hektisk på kjøket siste halvtimen før gjestene kom! hehe:)
    … Å vi er heller ikke vineksperter altså, men morro å prøve seg fram, å veldig sosialt og morsomt å møtes på denne måten, med god mat og vin, og ikke minst godt selskap, blir mye latter og gode historier! 😉
    Vi prøvde 3 viner fra 3 forskjellige Italienske vin-distrikt, og dette ble kveldens enstemmige vinner: Vini del Sole, Primitivo, Puglia.Passet veldig godt til kylling.
    Å den sjokolade-moussen-mmmmmm
    Gleder meg til å prøve flere av dine retter, bloggen er super! Ha en god helg! 🙂

 2. I dag blir det denne til middag, sjokolademoussen til dessert og ungdomsbakte boller til kvelds:-) Gleder meg…

 3. Hi Trine,

  I am back from holiday, i was away 2 weeks and wnated to make something special for my fiancee and made this for dinner today! It was a sucsess:) we enjoyed our dinner, thanks to you:)

 4. Jeg fikk tak i perlespelten til Holli mølle i fjor da jeg laget denne retten første gang. Nå finnes den ikke noen steder der jeg handler. Har du sett den i det siste? Det blir jo så godt med ordentlig perlespeltrisotto! Mmmmmm…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste