Er du ute etter en ny måte å variere kyllingmiddagene på er kanskje denne raske og enkle gryteretten noe for deg? Den inneholder spennende smaker og kombinasjoner som aprikos og granateplekjerner. Grytretten er krydret med baharat, som er en krydderblanding som benyttes mye i Midt-østen, og som kan minne om curry. Baharat blander du enkelt sammen selv, og oppskriften finner du nedenfor.
Til en nydelig kyllinggryte til 4 trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 kyllingfileter , i biter
1 ss olivenolje
1 løk , finhakket
1 ts ingefær revet
2 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ss baharat*
200 g røde linser (ferdigkokte)
12 tørkede aprikoser , i biter
2-3 ss mørk soyasaus
sitronsaft
5 dl kyllingbuljong
frisk koriander
1 neve granateplekjerner
couscous , tilberedt etter anvisningen på pakningen

Baharat lager du ved å blande sammen:

1/2 ts kardemomme
1 ts hvit pepper
1 ts kanel
1/2 ts muskat
1 ts ingefær
2 ts nellik
1 ts spisskummin
1 ts paprika
1 ts sort pepper

SLIK GJØR DU

 

Oppbevares i tett glass/boks.

Fres kyllingen raskt i smør eller olje, ca halvparten av gangen, og legg til side. Varm opp oljen i en gryte og tilsett løk, ingefær og hvitløk, og la det frese til løken blir blank og myk. Tilsett baharat og rør godt og ha deretter i aprikos, soyasaus og kyllingbuljongen. La det koke i 10 minutter. Tilsett linsene og kyllingen og la det trekke med til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og eventuelt mer baharatkrydder. Rett før servering tilsettes koriander og granateplekjerner. Serveres med couscous.

Enjoy!

(Oppskriften har jeg hentet fra Elle mat&vin 1/11, men jeg har gjort noen endringer.)

Skriv ut
  1. Kjempe god rett! Likte de ulike konsistensene på ingrediensene og at det tok så kort tid! Deilig smak!

  2. Hei! kjempe god. kjøpte krydderet på «super’n» her i Dubai. Litt sterkere enn din blanding tror jeg, men funket veldig bra!

  3. Denne retten serverte min mann i går da vi hadde gjester.Den falt i god smak. Artig krydder. Lurer på om du tror nanbrød passer denne retten? Mvh Tine

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste