En kremet og god skalldyrsuppe med krepsehaler (eller reker) er alltid en vinner. En perfekt suppe å servere som forrett når du har gjester, eller som hovedrett når du har lyst på noe ekstra godt.

Annonse

Ingredienser

SUPPEN

1 liten rødløk , i små terninger
1 fedd hvitløk , grovt hakket
nøytral olje til steking
2 gulrøtter , i små terninger
1/2-1 fennikel , i små terninger
2 ss tomatpuré
1 dl hvitvin
5 dl skalldyrkraft eller fiskekraft (fond eller buljong)
1-2 stilker dill
2 dl kremfløte
salt og pepper

TOPPING & TILBEHØR

200 g krepsehaler eller reker (ferdig renset)
dill
chiliflak
godt brød

SLIK GJØR DU

Suppe med gulrot, fennikel og krepsehaler

Rens og skjær opp grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med det siste minuttet. Ha i tomatpuré, gulrøtter og fennikel og la det surre et par minutter. Tilsett deretter hvitvinen og la væsken koke nesten inn. Tilsett kraft (eller utblandet fond/buljong) og en liten kvast frisk dill, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre (etter 20-25 minutter). Fjern dillen og kjør suppen jevn med en blender eller stavmikser. Ha i kremfløten og kjør den litt til. Gi suppen et forsiktig oppkok og smak til med salt og pepper. Ha deretter i ca. halvparten av krepsehalene. Suppen må ikke koke etter at de er tilsatt.

Server suppen umiddelbart med resten av krepsehalene og frisk dill ved siden av. Gi gjerne suppen et dryss med chiliflak hvis du liker det. Nyt suppen sammen med godt brød, for eksempel hvitløksbrød.

Hvitløksbrød

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Prøver meg på denne nå, men finner ikke når tomatpuré skal i.
    Regner med at det er en smakstilsetning sammen med fløten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.