I dag vil jeg dele ett av mine aller beste kakeminner fra barndommen, nemlig mammas kokoskake med frisk smak og et crispy marengslokk. Den er god som den er, men smaker enda bedre sammen med friske bær. Lag den gjerne til mor på søndag. Det hadde i alle fall jeg gjort dersom mammaen min ikke hadde bodd 56 mil unna. Finn frem:

Ingredienser

KAKEBUNNEN

170 g smør
150 g sukker
4 eggeplommer
ca. 225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

MARENGSLOKKET

3 eggehviter
175 g sukker
ca. 150 g kokosmasse

SLIK GJØR DU

Kokoskake med marengslokk

 

Kokoskake med marengslokk

Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme. Pensle og strø en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter.

Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Benytt gjerne en K-spade, hvis du har. Skill eggene og ha eggeplommene i smør- og sukkerblandingen, og rør godt sammen. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett ca. 3/4 av melblandingen i bakebollen og visp det hele godt sammen, og spe på med resten av melblandingen til du har en jevn og litt tykk røre. Fordel røren i den smurte kakeformen.

Ha eggehvitene og sukkeret i en ren bolle og visp det blir stiv marengs. Bruk gjerne vispen til kjøkkenmaskinen. Vend inn kokosmassen med en slikkepott til slutt, og hell det over røren som et lokk. Stek kaken umiddelbart ved 175 grader på midterste rille i 30-35 minutter, til marengslokket har tatt litt farge og kakebunnen er gjennomstekt. Bruk gjerne en fyrstikk eller kakenål for å sjekke om kakebunnen er gjennomstekt. Hvis det fortsatt henger litt røre igjen på pinnen er den ikke gjennomstekt.

 

Kokoskaken kan serveres som den er, men personlig synes jeg det er godt med friske bær til, som for eksempel blåbær eller jordbær.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine.
  Jeg har blogget siden 2005, men hele tiden på en amerikansk bloggside, typepad. Så fant jeg ut her for ei ukes tid siden at det kanskje er på tide å prøve seg på “det norske markedet”. Og dermed ble BrittArnhilds Blå Cafe født. Og når jeg først er her må jeg jo gjøre meg litt kjent. Din blogg dukket fort påå, og du verden, den er jo bare fantastisk.

 2. Ååååh <3 Det er jo mormor Margit Selvidas kake! Samme oppskrift:) Nå ble jeg og mamma nostalgiske, takk!

 3. Min mormor lærte meg å bake akkurat slik kokoskake på slutten av 1960-tallet. Den må ha vært på moten da når kaffe og kaker skulle serveres. Så hyggelig at oppskriften ble tatt frem igjen.

 4. Denne kaken fristet umiddelbart da jeg så den, Kan denne lages noen dager før man skal bruke den? Hvordan oppbevarer man den i så tilfelle? Takker for svar.

 5. Lurte på om det kanskje kunne være godt å servere vanilje kesam ved siden? Eller en klatt med krem? I tillegg til bær, tenker jeg….. Noen som har erfaring?

 6. Jeg laget denne i går,men med fint glutenfritt mel fra Semper i samme mengde.Den måtte stek litt lenger, men smakte kjempegodt!!

 7. Mmmmmmm, den så kjempegod ut! Elsker kokos i kaker:) Kunne godt tenkt meg et bilde fra siden for å se hvordan kaken ser ut inni…

 8. Deilig kake! Har lagt den i dag og den ble “mother in law approved”! 😀 takk for enda en fantastisk oppskrift

 9. Hei! Jeg er en flittig bruker av din fantastiske blogg – loving it.
  Nå har jeg tenkt å prøve meg på denne kaken til morgendagens gjester, og da lurer jeg på det samme som noen tidligere her har gjort (-og som jeg ikke finner svar på) kan man lage kaken dagen i forveien av når den skal spises, eller er det a one day cake? …hadde vært veldig fint å kunne laget den i dag, for så å ha nok med å mekke sammen kyllinggryteten til lunsj gjestene i morgen….men er kaken helt klart best samme dag, så får jeg bare stå opp litt tidligere og satse på at det går fint 🙂

 10. Nydelig kake!
  Har bakt den og hatt den i fryseren med godt resultat. Tok den opp samme dag den skulle serveres. Jeg serverer kaken med krem, gjerne litt vaniljekrem, friske bær og litt hakket sjokolade på kremen.

 11. Æ har bakt denne og har servert den med både hermetisk pære og kirsebær. Lemoncurd og kesam m/lime e også godt til 🙂

 12. Har du tips til hvordan en kan snike inn sjokoladen i denne kaken, slik at det blir sjokolade- og kokoskake med marengslokk?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste