Etter en fin og minnerik 17. mai er det ubønnhørlig hverdag igjen, i alle fall noen dager til. Dagens rett kan kanskje gi ny inspirasjon for anvendelse av den tradisjonelle kjøttdeig- eller karbonadedeigpakken? Hva sier du til saftige og gode kjøttboller, sammen med en deilig bulgursalat, tomat og en spennende parmesankrem? Kjapt, enkelt og veldig godt!

Annonse

Ingredienser

Kjøttboller

500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
1 sjalottløk , finhakket
salt og pepper

Bulgur- og squashsalat

5 dl kyllingbuljong
2,5 dl bulgur
1/2 squash , i biter
3 vårløk , strimlet
sitronsaft (smak til)
frisk basilikum , hakket
salt og pepper

Tomatsalat

9 cherrytomater , i båter
1-2 sjalottløk , finhakket
god olivenolje
salt og pepper

Parmesankrem

6 ss creme fraiche eller rømme
3 ss parmesan , finrevet
sitron - eller limesaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Bruk gjerne hendene, de er ofte ditt beste redskap i en sådan stund. Form 6 avlange kjøttboller. Bruk en skje fuktet med kaldt vann eller bruk fuktede hender. Stek kjøttbollene i varm stekepanne til de har en fin stekeskorpe over det hele. La de hvile i pannen til de er gjennomstekte.

Kok bulguren i kyllingbuljongen etter anvisningen på pakken. Fres squash og vårløk raskt i litt olje. Bland sammen ferdigkokt bulgur, squash, vårløk og basilikum. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Bland sammen ingrediensene til tomatsalaten. Smak til med salt og pepper.

Rør sammen creme fraiche og parmesan. Smak til med sitron- eller limesaft, samt salt og pepper.

Server kjøttbollene, gjerne tredd på spyd, sammen med tomatsalaten, bulguren og parmesankremen.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.