Hva hadde vel uka vært uten fredager? Det er noe helt spesielt med fredagsettermiddager, synes jeg. Endelig kan skuldrene senkes etter en hektisk uke, og en kan se frem mot to fridager sammen med familien. Og å lage og nyte god mat! Det er imidlertid ikke alltid jeg har ork til så mye matlaging på fredagskvelden, og da kan det være greit å ty til kjapp tex-mex-mat, slik som denne enkle, men gode retten som sto på bordet på under en halvtime. Dette er en rett som typisk blir til etter "man-tager-hva-man-haver-prinsippet". Sammen med karbonadedeigen kan du tilsette ulike grønnsaker og bønner/linser som metter, sammen med litt hermetiske tomater og krydre etter smak og behag. Som du ser har jeg "juksa" litt med grønnsaker og bønner på boks, og det er selvsagt lov det, men tacokrydderet det lager jeg selv! Til to store og en liten trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Kjøttsaus

400 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
1-2 ss tacokrydder (smak til)
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1/4 rød chili , finhakket
1 boks GoGreen salsa original (evt lag selv, se nedenfor)

Tilbehør

200 g nachochips (usaltet)
hvit ost (feks cheddar), revet
chilisaus (eller kjøp ferdig salsa)
rømme
lime , i båter
cherrytomater , i båter
frisk koriander , hakket

Guacamole

1 avokado
1-2 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper
1/2 lime , saften
1 ss rømme

SLIK GJØR DU

Sett stekovnen på 225 grader. Stek karbonadedeig, hvitløk og chili i smør eller olje og krydre med tacokrydderet. Tilsett så salsablandingen og la de putre noen minutter. Smak eventuelt til med mer tacokrydder om nødvendig. Du kan eventuelt erstatte salsablandingen med hermetiske brune bønner, hermetiske tomater, hermetisk mais (ca 1/2 boks av hver), og litt ekstra krydder. Uansett om du benytter salsablanding eller ikke er det viktig å passe på at kjøttsausen ikke blir for fuktig, for da vil fuktigheten trekke inn i nachochipsen, som da slett ikke vil bli så sprø og fin som den skal være.

Mens kjøttsausen står og putrer fordeler du nachochipsen i et ildfast fat. Hell kjøttsausen over og fordel deretter osten oppå. Stekes ved 225 grader, midt i ovnen i ca 10-15 minutter, eller til osten og chipsen begynner å ta farge.

I mellomtiden lager du guacamole ved å kjøre avokado, hvitløk og rømme med en stavmikser. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Ha litt hakket koriander over retten og server med for eksempel salat, tomat, chilisaus, guacamole, rømme og lime som tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine.
  Er innom bloggen din i ny og ne, det er så mye fristende mat her! 🙂 Nachochipsene mine blir seige og myke når jeg lager nachos. Aner du hva det kan komme av og har du evnt tips for å unngå det?
  PS: Den over her så skikkelig deilig ut! Slafs! 😛

  1. Takk for det! Mitt beste tips er at kjøttsausen ikke må være for fuktig (kanskje feil og kalle den saus da…) og at du steker den umiddelbart etter at du har hatt på kjøttsausen.

  2. Mitt tips er å bruke sterkere varme! Jeg steker mine Nachos ved 250 grader, og i ca 5 minutter! Chipsene blir sprø, og osten perfekt stekt!

 2. Hei.Nå er det på tide at jeg forteller deg hvilken inspirasjon matbloggen din er!!! Etter en atter vellykket Tex-mex kveld med dine oppskrifter er familien veldig fornøyd.Jeg liker godt å lage mat og du har gitt meg mange gode tips og jeg har prøvd forskjellige oppskrifter i mange år.Jeg har også fortalt vennene mine om bloggen din.Det er mange år siden jeg sluttet med posesupper iallfall !!Alt smaker så mye bedre med hjemmelaget mat.Her er en morsom historie:Min datter(nå 32 år)brukte alltid å ringe hjem og spørre om hvor lenge/hva gjør jeg når sausen/kan biffen fryses/går det an å?Slike matspørsmål var ALLTID aktuellt,spesiellt når de skulle ha gjester.Men etter at matbloggen din ble oppdaget,har det nesten ikke vært noen tvil. Så tusen tusen takk for at du deler dine materfaringer med mange.God helg.Med vennlig hilsen Elin Connor.(jeg er 50 år og har 3 barn)

 3. Jeg elsker Nachos =). Siden jeg får så mange gode tips fra bloggen din, tenkte jeg å dele en mexicansk «hemmelighet» med deg (har bodd i Mexico mange år): Ta en boks cheeze Wheeze eller sånn cheddardipp for potetgull i en kasserolle og tynn ut med matfløte. Det er osten som brukes by the locals, ikke hvitost som smeltes. Det er jo smak og behag, selvfølgelig. Prøv og se!
  God helg!

 4. Det beste med bloggen din er at eg alltid får lyst til å kose meg med god mat og familien min! Set og stor pris på at oppskriftene er enkle, med fokus på få og gode råvarer. Har fått nokre aha-opplevelser etter dine oppskrifter. Takk, og keep up the good work! 🙂

 5. Denne var dagens middag, og føyde seg straks i rekken av deilige måltider med oppskrift hentet fra din fabelaktige blogg! Vet du, det har blitt slik hos oss at vi lager mat fra bloggen din nesten hver dag, og i alle fall flere dager i uken! Tusen takk igjen, du har gjort hverdagen vår enklere og langt mer smakfull!! Hilsen Linda

 6. Hei,

  Jeg lurte på hvor du kjøper usaltede nachochips!? Og hvilket merke. Tusen takk for mange fine oppskrifter.

   1. uff, så det etterhvert – så flaut 🙁
    nå har jeg prøvd oppskriften og det ble kjempegodt, så tusen takk for tips!
    med unntak av guacamole’n (har en en egen oppskrift på den hvis du har lyst til å prøve en gang: http://www.coffee-in-a-cup.com/recipe-the-worlds-best-guacamole-in-1-2-3/ – – sååå god), så fulgte jeg mer mer eller mindre innholdet i oppskriften din – la den også ut på bloggen min, på engelsk: http://www.coffee-in-a-cup.com/recipe-tasty-nachos-with-homemade-guacamole/ 🙂 lenket den selvfølgelig tilbake til deg 😉

 7. Hei.

  Vil først og fremst takke for fantastiske gode og inspirerende oppskrifter.
  Lurer på hvor jeg får kjøpt usaltede nachochips.
  🙂

 8. Hei Trine,

  Har laget denne retten mange ganger, alltid til stor suksess. I kveld så prøver jeg med hjemmelaget krydder og salsasaus i tillegg. Din oppskrift selvfølgelig! Skal bli utrolig spennende å kjenne forskjellen.

 9. Hei Trine,
  Til denne retten burde du legge tid noe fersk purreløk eller vårløk setter veldig god smak sammen med salsaen.

 10. Super oppskrift, lørdagsmiddagen ble fantastisk! Relativt rask å lage også. Fant ikke Go Greens salsa, men brukte Santa Marias som fungerte helt supert. Et tips for alltid sprøe chips er å legge kjøttsausen nederst, stikke nachochips i kantene og resten loddrett ned i kjøttsausen (men da må du ikke bruke for stor ildfast form, evt ha mye fyll slik at de holder seg loddrette) og osten mellom chipsene.

 11. Hei

  Jeg lager lite mat så hadde vært topp om du anbefalte størrelse på formen? det kan godt da angis i intervaller (min-max) størrelse på formen.

 12. Hei!

  Dette er jo en oppskrift som ble lagt ut flere år tilbake, men stiller et spørsmål som et par andre har stilt her, men ikke fått svar på. Hvor får man tak i usaltet nachochips?

  Hilsen Anne-Britt

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste