Det er dessverre ikke så lett å få tak i godt kalvekjøtt i Norge. Og om du er så heldig å få kloa i et kjøttstykke, får lommeboka svi uforholdsmessig mye, synes jeg. Derfor handler vi alltid med kalvekjøtt til et par måltider når vi er i Sverige på besøk hos gode venner. Sist helg koste vi oss med en crispy og god kalveschnitzel med sennepssaus og godt tilbehør, og oppskriften deler jeg mer enn gjerne. Til to trenger du omtrent:

Ingredienser

Kalveschnitzel

300-400 g kalvkjøtt (feks flatbiff), i to stykker
2 skiver ost
2 skiver kokt skinke
salt og pepper
2-6 tannstikkere
1 egg , sammenvispet
1 ss hvetemel
strøkavring
smør (rikelig)

Sennepssaus

1 dl tørr hvitvin (ca.)
2 ss honningsennep (ca.)
salt og pepper
1 ss smør

Forslag til tilbehør

asparges
tomater
poteter

SLIK GJØR DU

Bank kalvekjøttet flatt med en kjøttbanker eller bunnen av en kasserolle. Legg en skive skinke og en skive ost på den ene halvdelen og brett den andre halvdelen over. Bruk et par tannstikkere slik at osten og skinken holder seg på plass.

Knekk et egg i en dyptallerken og visp godt sammen. I en annen tallerken blander du mel, salt og pepper. I en tredje talleren har du strøkavringen. Vend kalvekjøttet først i melet, så i eggeblandingen – og tilslutt i strøkavringen. Pass på at alt kjøttet er dekket.

Varm rikelig med smør i en stekepanne. Stek schnitzlene 2-4 minutter på hver side, til de har en sprø og brun overflate.

Ta schnitzlene ut av stekepannen, men hold de varme. Ha hvitvinen i stekepannen og rør sammen med stekesjyen etter kalvekjøttet. Om det er mye “grums” etter stekingen kan du eventuelt sile blandingen. Smak så til med sennep, salt og pepper. Rett før servering rører du inn smøret. Sausen må ikke koke etter at smøret er rørt inn.

Server schnitzlene med ønsket tilbehør, for eksempel asparges, ovnsbakte tomater og stekte poteter, slik jeg gjorde. Tips om tilberedning av tilbehøret finner du blant annet her.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste