Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

750 g grytekjøtt av kalv (ca.)
100 g bacon
smør , til steking
salt og pepper
2 ts hvetemel (ca.)
1/2 dl hvitvin (ca.)
6 småløk eller sjalottløk, delt i to
1 bit sellerirot , i terninger
1/2 kinesisk hvitløk finhakket
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2 ss tomatpuré
2-3 dl kalvekraft (eller fond)
friske krydderurter for eksempel timian og/eller rosmarin
1 pakke babyspinat (liten)
parmesan høvlet
potetmos pasta eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Del kalvekjøttet i terninger og brun det i litt smør i en stekepanne eller gryte. Pass på å ikke ta for mye i av gangen, del det heller opp i flere stekerunder. Stek baconet sprøtt. Ha kjøtt og bacon i en passende gryte, krydre med salt og pepper og strø hvetemelet over. Tilsett hvitvin (kan eventuelt erstattes med kalvekraft om du ikke har hvitvin) og la kjøttet surre i ca 15 minutter.

Fres grønnsakene raskt i stekepannen og ha oppi gryten sammen med kalvekraft, hermetiske tomater, tomatpure og krydderet. La gryten putre på svak varme i ca ytterligere 30 minutter, eller til kalvekjøttet er passe stekt. Tilsett renset og vasket spinat, og gryteretten er ferdig når spinaten begynne å falle sammen, etter et par minutter. Serveres umiddelbart, med ønsket tilbehør og noen flak parmesan på toppen.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg vil bare si tusen tusen takk for en fantastisk matblogg! Jeg er innom flere ganger om dagen, enten for å sjekke nye innlegg, eller for å lete i arkviet etter flere godbiter. Har bl.a. laget kalkun med den NYELIGE appelsin og chilli sausen (jeg tilsatte litt mer chilli, liker dett litt sterkere), men her måtte jeg steke kalkunet ganske mye mindre enn hva du skrev i oppskriften for å unngå tørre bryst. Men det kommer jo ann på hver egen ovn 🙂 Ikveld skal jeg lage Beeg Bourgignon etter din oppskrift såklart, har gledet meg lenge til å prøve den! TIl uken skal jeg prøve meg på den hvite sjokolademoussen. Tusen takk for en ENESTÅENDE blogg :)Hilsen matelsker

  2. Kyllingretten fra BoligDrøm ble en suksess 🙂 Har også servert laks med pinjekjerner denne uken til en samboer som ikke er spesielt glad i fisk. Det var derfor ekstra hyggelig når han syntes det var veldig godt :)Kalvegryten ser nydelig ut og blir nok neste søndags middag. Det kan være litt vanskelig å få tak i kalvekjøtt, kanskje det evt. kan fungere med oksekjøtt eller svin?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste