ANNONSE - TIND

God norsk spekemat hører med til julens små og store sammenkomster. Spekemat er kjapp og enkel festmat og kosemat, som er ypperlig å servere enten dere er få eller mange rundt bordet.

Når det kommer til spekemat anbefaler jeg Tind. Tinds spekemat er et resultat av lange tradisjoner med fokus på gode råvarer, lidenskap for mat og ikke minst godt norsk mathåndverk. Det særegne ved produktene fra Tind er at de bruker så lite salt som mulig, slik at det er kjøttet, krydderet og urtene som får spille hovedrollen. Og det kjenner du på smaken.

Jeg har her valgt ut fem produkter fra Tind som jeg skal servere til min familie i jula, men du kan selvsagt velge flere eller færre, alt etter smak og behag, hvor mange dere er til bords og hva som eventuelt serveres ved siden av. Som tilbehør serverer jeg blant annet hjemmelaget potetsalat med eple.

Annonse

Ingredienser

SPEKEMAT & TILBEHØR

1 pakke Tind speka pølse med elg og einebær
1 pakke Tind speka pølse med akevittkrydder
1 pakke Tind vellagra coppaskinke
1 pakke Tind godt modna spekeskinke
1 pakke Tind marinert lammelår
1 Manchego eller annen ost
oliven
cornichons /små sylteagurker
cherrytomater
Flatbrød eller annet brød

POTETSALAT MED EPLE

1000 g poteter
2 epler , i terninger
1/2 purre , i tynne ringer
300 g crème fraîche
2 ss majones
2-3 ts dijonsennep
1-2 ts sitronsaft
1-2 ts flytende honning
salt og pepper
spirer eller gressløk til dekor

SLIK GJØR DU

I denne spekematanretningen benytter jeg:

  • Speka pølse med elg og einebær – med en deilig viltsmak fra elg som blir fremhevet av einebær og deilige krydder. Den finnes både hel og ferdig oppskjært, og jeg brukte førstnevnte her.
  • Speka pølse med akevittkrydder – med tydelig smak av anis og en god ettersmak av karve.
  • Coppaskinke – med lavt saltinnhold, fin marmorering og fyldig og god smak – nydelig til det meste!
  • Godt modna spekeskinke – som er modnet i 12 måneder og er tilsatt mindre salt enn andre spekeskinker.
  • Speket og marinert lammelår – som er marinert med urter og hvitløk, saltet minimalt og deretter speket. Hvert lammelår håndteres skånsomt og individuelt gjennom den langsomme modningsprosessen og under lagring og tørking. Speket og marinert lammelår er for øvrig finalist i kategorien «Årets kjøtt foredlet» i Det norske måltid i år. Lammelåret kan også kjøpes ferdig oppskåret.

Tind har også mange andre varianter som kan være verdt å sjekke ut.

Lag potetsalaten etter oppskriften (lag den gjerne dagen før).

Anrett spekematen på ett eller flere fat, sammen med ønsket tilbehør som for eksempel ost, tomater, cornichons og oliven. Server gjerne flatbrød og/eller brød som tilbehør, sammen med potetsalaten. Nytes i godt selskap, og gjerne med noe godt i glasset.

Flere av Tinds produkter har fått «Spesialitetsmerket», som er en utmerkelse som kun gis til produkter med spesielle kvaliteter som skiller dem fra alle de andre. Merket garanterer en spennende, ny og god matopplevelse.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Grilstad AS, som eier Tind. Tind spekevarer finner du hos Meny, Coop Mega og Obs, og i utvalgte butikker hos Rema, Extra, Spar, Joker og Bunnpris. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.