God norsk spekemat hører med til julens små og store sammenkomster. Spekemat er kjapp og enkel festmat og kosemat, som er ypperlig å servere enten dere er få eller mange rundt bordet. Server gjerne en potetsalat og godt brød som tilbehør.

Ingredienser

SPEKEMAT & TILBEHØR

speket pølse
coppaskinke
spekeskinke
fenalår
1 Manchego eller annen ost
oliven
cornichons /små sylteagurker
cherrytomater
Flatbrød eller annet godt brød

POTETSALAT MED EPLE

1000 g poteter
2 epler , i terninger
1/2 purre , i tynne ringer
300 g crème fraîche
2 ss majones
2-3 ts dijonsennep
1-2 ts sitronsaft
1-2 ts flytende honning
salt og pepper
spirer eller gressløk til dekor

SLIK GJØR DU

Lag potetsalaten etter oppskriften (lag den gjerne dagen før).

Anrett spekematen på ett eller flere fat, sammen med ønsket tilbehør som for eksempel ost, tomater, cornichons og oliven. Server gjerne flatbrød og/eller brød som tilbehør, sammen med potetsalaten. Nytes i godt selskap, og gjerne med noe godt i glasset.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste