Sorbet er noe av det enkleste og beste du kan lage! Du kan benytte frukt, bær eller urter, etter smak og behag. Her har jeg brukt deilige norske jordbær, og oppskriften har jeg hentet fra brødrene Hellstrøms bok "Iskremfabrikken". Du trenger:

Ingredienser

2 kurver jordbær (ca 1 kg)
200 g sukker
1 dl vann
1 sitron , kun saften
2 ss Golden syrup (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Rens og skyll jordbærene og kjør de i en kjøkkenmaskin sammen med sukker, vann og sirup, til du får en fin purè. Smak til med nypresset sitronsaft.

Sil bærblandingen og kjør den deretter i en iskremmaskin. Spis sorbeten umiddelbart eller frys den ned og spis senere. Selv synes jeg sorbeten blir best nylaget, etter 30-45 minutter i fryseren. Da har den passe konsistens.

Du trenger slett ikke iskremmaskin for å lage sorbet. Fryses sorbeten i fryser, er det viktig å røre i den noen ganger under innfrysingen slik at det ikke dannes isnåler. Jeg har skrevet mer om dette og mine erfaringer med iskremmaskiner her.

Server og nyt umiddelbart, gjerne med musserende vin til. Dette er en himmelsk godbit!

En litt utålmodig kjøkkenassistent og prøvesmaker som til slutt fikk lønn for “strevet”.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Ser fantastisk godt ut! Har veldig lyst til å prøve, ønsker meg ismaskin, hehe! Skal prøve for hånd først tror jeg – kan ikke vente!! =)

 2. så deilig:) Hvilken iskremmaskin har du / anbefaler du?
  kjempe flott side med maaaange gode oppskrifter!

 3. Takk for fin oppskrift! Lagde den i helga – nydelig! Byttet ut sitronsaft med lime og la til 1/2 ts hjemmelaget vanlijesukker. Har fryst ned flere prosjoner jordbærpure (uten sukker, vann etc.) slik at jeg kan lage sorbet utover høsten og vinteren. Perfekt dessert til å drømme seg tilbake til deilige sommerdager…

 4. Hei Trine,
  Når du skriver at man skal sile blandingen gjennom et dørslag, skal man ta vare på det som blir silt igjennom eller det som ligger igjen i sila? Som du skjønner er jeg helt grønn på islaging!

  1. Du må ta vare på den silte bærsausen, for det er den du skal kjøre i ismaskinen. I silen/dørslaget ligger det igjen bittesmå “steiner” fra jordbæra, som skal kastes. Jeg tror du skjønner det når du er midt i prosessen. Lykke til!

  1. Prøv i en velassortert dagligvareforretning. HVis du ikke får tak i det går det helt greit uten også. Lykke til!

  1. Sorbeten blir best om man benytter ferske norske jordbær, men når det ikke er tilgjengelig kan du selvsagt fint benytte frosne bær. Lykke til!

 5. Heisann! Jeg har en ismaskin og forsøkt å lage jordbærsorbet to ganger med denne oppskriften. Den første gangen var den i fryseren i 1 time. Den andre gangen var den i fryseren 3 dager før jeg fikk tatt den opp.

  Problemet for meg er at sorbeten får slike små små isspiker i isen? Trodde den skulle være litt mer fløyelaktig.. He he. Har du noen tips her? Har jeg for dårlig boks til å fryse den ned i?

  Hva bruker du ?

 6. Hei!
  Tenkte å bruke denne oppskriften til et skoleprosjekt om noen uker. Så lurer jeg på hvor mye sorbet det blir av denne oppskriften? Trenger å vite det for å lage budsjett! Håper på svar så fort som mulig!!

  Hilsen meg

  1. Det er vanskelig å svare på siden det er så lenge siden jeg laget den. Kanskje rundt en liter?

 7. Går det an å bruke syltetøy i stede for ferske bær? I så fall hvor mye syltetøy tror du jeg behøver?

 8. Hei. Denne oppskriften så kjempegod ut! Du er garantert min favoritt-matblogger. Har prøvd mange av oppskriftene dine.

  Går det ann å bytte ut bær med rabarbra? Eventuelt tilsette litt ekstra sukker så det ikke blir for surt?

 9. Helt nydelig! Jeg byttet ut halvparten av jordbærene med bringebær, og sitronsaften med limesaft, og alle som har smakt den er enige om at det er den beste. Jeg har lagd den to ganger nå, og den blir bedre for hver gang!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste