Har du kyllingfilet tilgjengelig kan du trylle frem de lekreste retter, enten det er til hverdag eller helg. I denne oppskriften marineres kyllingen i en soya- og honningmarinade, som både setter smak og farge på fileten. Som tilbehør serverer jeg en rød quinoasalat. Quinoa er inkaindianerenes hellige korn, som i tillegg til sine ernæringsmessige egenskaper visstnok også styrker fysisk utholdenhet og psykiske evner, samt gjør det lettere for deg å nå et dypt åndelig nivå gjennom meditasjon. Undertegnede kan imidlertid ikke melde om andre effekter enn at dette smakte godt, og at ståa ellers er som før. Til fire trenger du omtrent:

Ingredienser

Marinert kylling

4 kyllingfileter
4 ss olivenolje
4 ss soyasaus
4 ss ferskpresset appelsinsaft
1 ss flytende honning
2 cm ingefær , revet

Quinoasalat

2 dl Quinoa , tilberedt etter anvisningen på pakken
16-20 cherrytomater , delt i to
1 grønn squash liten, i halvmåner
1 rødløk liten, i tynne båter

Rømmesaus

2 dl lettrømme
2 ss ferskpresset appelsinsaft
salt og pepper
frisk koriander, finhakket

SLIK GJØR DU

Rør sammen ingrediensene til marinaden. Ha kyllingfiletene i en liten plastpose og hell marinaden over. Pass på at marinaden fordeles over alle filetene og la kyllingen marinere (i kjøleskapet) i minst 30 minutter.

Når kyllingen er ferdigmarinert tørker du av marinaden og steker filetene gyldne i smør eller olje i varm panne. Etterstek filetene i stekovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til filetene er gjennomstekt. La kyllingfiletene hvile i minst 5 minutter, før du skjærer dem opp i tykke skiver.

Mens kyllingen steker tilbereder du quinoaen etter anvisningen på pakken. Jeg benyttet rød quinoa (fås blant annet i helsekostforretninger), men du kan selvsagt benytte andre sorter quinoa. Eller du kan erstatte quinoa med for eksempel perlespelt, byggryn, bulgur, couscous eller ris.

Fres grønnsakene raskt i smør eller olje (løken først, før du tilsetter squash – og til slutt tomatene), til de er såvidt møre. Rett før servering blander du sammen quinoa og grønnsaker. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Rør sammen ingrediensene til rømmesausen. Smak til med salt, pepper og koriander.

Server quinoasalaten sammen med kyllingen, som er delt i tykke skiver. Ringle over litt av rømmesausen, og server, eventuelt med godt brød til.

Enjoy!

 

(Inspirasjon til denne retten har jeg funnet i siste utgave av Mat & Vin.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmm, dette tror jeg blir fredagens middag. Lørdag satser jeg på parmasurret svinefilet med balsamicosjy, ovnsbakte tomater og sellerirotmos 🙂

  2. Hei, takk for fin blogg.. Er den eneste bloggen vi følger med på:).. Har prøvd mange av dine oppskrifter, og er ødelagt for ferdigmat for all fremtid:).

    Har du tips til rømmedressing til Pizza?, skal lage en av dine pizzaer i dag. går det an å bruke den rømmedressingen som man har på denne oppskriften?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste