Disse smakfulle og søte hjertesnurrene bakte jeg til fødselsdagen min i forrige uke. Jeg pleier alltid å servere søt gjærbakst i en eller annen variant når vi arrangerer fødselsdagsselskap, men det var ikke tilfeldig at det ble hjertesnurrer denne gangen. For det ante meg at "kakebordet" ellers ikke var så spennende sett med barnebarna mine Sienna og Anines øyne. Eplekake og brownies smaker godt, men prinsessefaktoren er godt under pari sett fra de to femåringenes ståsted. Jeg hadde knapt fått spist opp middagen min før de to forventningsfullt spurte "skal vi pynte bursdagskaken din nå mormor?" Men mormor hadde slett ikke hatt tid til å bake bursdagskake til seg selv denne gangen, for hun hadde spilt inn YouTube-videoer hele formiddagen. Da var det godt å ha en stor pose med hjertesnurrer på lur. Jentene lyste opp, og vi ble enige om å pynte dem med litt glasur. Jeg helte melis og sitronsaft i en bolle som jentene byttet på å røre i. "Mormor, hvorfor bruker du sitronsaft i kremen" spurte Sienna. "Det er fordi den blir ekstra hvit og fin da, og dessuten blir den ekstra god på smak", sa jeg. "Vi vil ikke ha hvit krem, men råååsa", kom det kjapt (og ikke overraskende) fra Anine. Philip på tre år hadde også kommet til og stemte i, "ja vi vil ha rooosa, mormor". Og da ble det selvsagt rosa dekor på hjertesnurrene. Jeg fikk god hjelp av alle tre, hjertesnurrene ble sirlig pyntet, og kakebordet ble oppgradert til akseptabelt nivå. Hjertesnurrene fikk virkelig ben å gå på, og det var ikke så mye som en smule igjen å fotografere etterpå. Det er derfor ikke rosa glasur på disse hjertesnurrene, men de er nesten like gode. Sjekk ut tipset avslutningsvis hvis du ønsker rosa hjertesnurrer du også.

Ingredienser

GJÆRDEIG

950 g siktet hvetemel (ca.)
5 dl melk (ca. 20 grader)
25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
125-150 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g smør , i terninger

KANELFYLL

150 g smør mykt
125 g brunt sukker
2 ss kanel

TIL PENSLING OG PYNT

1 egg , sammenvispet
perlesukker (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Hjertesnurrer med kanelfyll

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen i ca. 10 minutter på lav til middels hastighet. Tilsett eventuelt mer melk underveis dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel om den virker løs.

Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, etter ca. ytterligere 10 minutter. Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett den på et trekkfritt sted. La deigen heve til omtrent dobbel størrelse, noe som vanligvis tar ca. 1 ½ time.

Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet. Rør sammen smør, sukker og kanel til en jevn krem.

Hjertesnurrer med kanelfyll

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og kjevle den ut til en rektangulær leiv som er ca. 60×50 cm. Fordel kanelfyllet utover hele leiven og rull deigen fast sammen fra hver langside, slik at rullene møtes på midten.

Hjertesnurrer med kanelfyll

Skjær deretter jevnstore biter og legg dem med snittflaten ned på et bakepapirkledd bakebrett, og form dem til hjerter.

Hjertesnurrer med kanelfyll

La snurrene etterheve under et klede eller plast i ca. 45 minutter.

Pensle snurrene med sammenvispet egg og dryss eventuelt over perlesukker. (Perlesukkeret på bildet er kjøpt i Sverige.) Stekes ved 225 grader i 12-14 minutter, til hjertesnurrene er gylne og gjennomstekte. Ovner steker ulikt, så følg med mot slutten av steketiden slik at du unngår at de blir brent. La snurrene avkjøles på rist, og nyt dem gjerne lunkne.

Hjertesnurrer med kanelfyll

TIPS

  • Bytt gjerne ut kanelen med litt bakekakao dersom du heller ønsker sjokoladefyll i snurrene dine. Tykt bringebærsyltetøy med litt kanel og finrevet appelsinskall smaker også godt! Alle bolleoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
  • Du kan eventuelt sløyfe perlesukkeret og istedet dekorere med melisglasur. Rør sammen ca. 150 g melis og 1-2 ss sitronsaft til du får en jevn og fin glasur. Tilsett eventuelt litt rød fargepasta hvis du ønsker rosa glasur.
  • Dersom du ikke skal spise bollene samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. La dem deretter tine helt i romtemperatur og rett før servering kan du eventuelt gi dem en liten lunk i stekeovnen, 175 grader varmluft i ca. 5 minutter. Da smaker hjertesnurrene som nybakte igjen!

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste