* Havreboller med sjokolade og espresso *

En enkel og velsmakende konfekt som hører julen til. Finn frem:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 1 glass
Annonse

Ingredienser

100 g smør
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao , siktet
6 ss sukker (gjerne demerarasukker)
1 ss vann
1/2 ts espressokaffe ,(pulver)
3 dl havregryn (ca.)

SLIK GJØR DU

Bland alt sammen til en fast deig. Sett deigen eventuelt litt kaldt for at deigen skal bli lettere å arbeide med. Form små boller og sett til avkjøling. Oppbevares kjølig i tett boks.

Enjoy!

  1. Lagde de i fjor og har i noen dager lurt på hvor jeg fikk oppskriften fra, nå vet jeg det 😉 god timing og takk for god matinspirasjon!

  2. Åh, min barndoms negerboller frem fra glemselen! Litt mer politisk korrekt med havreboller da 😉 Og jeg ruller dem i perlesukker eller kokos. Nam!

  3. Hei Trine! Disse så deilige ut. Før jeg så denne oppskriften din hadde jeg fått en oppskrift av en venninne som jeg prøvde ut nå for etpar dager siden.

    Denne oppskriften fikk jeg av min venninne:

    100 gram smør
    1 ts vaniljesukker
    2 ss kakao
    1 dl sukker
    2 ss sterk kaffe
    3 dl havregryn
    kokosmasse

    Alt blandes godt og rulles til kuler som igjen rulles i kokosmasse. Dette ble kjempegodt, syns jeg. Oppskriften din og min venninnes er ganske lik.

    Klem fra Jeanette 🙂

    1. Jeg laget dem med sterk kaffe, istedenfor espressopulver og vann! Samme væskemengde i kaffe:) Kjempegode på begge måter.

  4. Hei.

    Du har så mange fine oppskrifter, og jeg leter ofte etter inspirasjon fra deg, både til baking og matlaging! 🙂

    Men nå er jeg på jakt etter den perfekte spiselige julegaven, og syns disse så både gode og spennende ut. Spørsmålet er da; hvor lang holdbarhet har de?

  5. Hei ..
    Sånne lagde vi mye av da jeg var liten på 60 tallet. Husker de var kjempegode…:)Samme oppskrift , men med kokos utenpå..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits