Mai er godt i gang, med lysere og varmere dager, og med fridager og anledninger til å kose seg litt ekstra. Blåmuggost er godt tilbehør til en saftig burger, og passer også godt til den sødmefulle paprikasalsaen som serveres som tilbehør. Til fire porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
HAMBURGERE
4 | hamburgerbrød |
800 g | karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe |
1 | egg |
1 ts | salt (ca.) |
nykvernet sort pepper | |
4 skiver | bacon |
4 blader | salat |
1 | rødløk , i skiver |
2 | tomater , i skiver |
4 skiver | blåmuggost |
PAPRIKASALSA
2 | røde paprika , delt i to på langs |
2 | sjalottløk , delt i to på langs |
3 fedd | hvitløk , delt i to på langs |
olivenolje | |
salt og pepper |
OVNSTEKTE MANDELPOTETER
8-12 | mandelpoteter , i båter |
olivenolje | |
maldonsalt |
SLIK GJØR DU
OVNSTEKTE MANDELPOTETER
- 8-12 mandelpoteter, i båter
- olivenolje
- maldonsalt
Lag hamburgerbrødene etter oppskriften, eller kjøp ferdige.
Del paprikaene i to på langs og fjern frø og hinner. Legg grønnsakene med snittsiden ned i et ildfast fat og pensle dem med olivenolje, og bak dem ved 225 grader i ca 15 minutter, til grønnsakene er møre og skinnet på paprikaene er skrukkete. Ha grønnsakene i en bolle og kle den med litt plastfolie. La grønnsakene avkjøles noe, og fjern deretter skinnet på paprikaene. Skjær deretter grønnsakene opp i små terninger og ha oppi en liten bolle. Tilsett noen ss av din beste olivenolje og smak til med salt og pepper.
Mens grønnsakene koser seg i ovnen skjærer du potetene opp i båter som er omtrent like store. Ha dem på et bakepapirkledd stekebrett, drypp litt olivenolje over og krydre med maldonsalt. Forvarm ovnen til maksimal temperatur, sett inn potetene og senk varmen til ca 225 grader (over- og undervarme). Stek potetene i 20-25 minutter, til de er møre og har fått en gylden farge. Rør i potetene en gang iblant i løpet av steketiden.
Bland ingrediensene til hamburgerne raskt sammen i en stor bolle. Bruk gjerne hendene. Ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig, men akkurat passe slik at krydderet er godt fordelt over det hele. Kjøttet kan fort bli seigt om det bearbeides for mye.
Del kjøttet opp i fire deler og form runde kaker med fuktede hender. Legg gjerne kjøttet i kjøleskapet en times tid (på en skjærefjøl i plast el), slik at saltet får jobbet i kjøttet og får gitt det en fastere konsistens. Klapp hamburgerne flate og stek dem i smør i varm panne i ca 3 minutter på hver side. La de deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt. Hamburgere laget av storfekjøtt kan gjerne være litt rosa i midten, om du ønsker det. Legg en raus skive med blåmuggost oppå hver av burgerene når det er ca. 1 minutt steketid igjen.
Stek baconskivene sprø og la dem renne av på et kjøkkenpapir.
Del hamburgerbrødene i to og fordel salat, løkringer og tomatskiver oppå den nederste delen, før du balanserer hamburgeren oppå og topper det hele med en baconskive. Plasser resten av brødet som kronen på verket. Server gjerne paprikasalsaen i en liten skål ved siden av, sammen med de ovnsstekte mandelpotetbåtene.
Enjoy!
Nam!! Elsker burger og elsker blåskimmelost… Utrolig enkel og genial oppskrift!! Gleder meg til å prøve 🙂
Mmm! Ser jättegott ut! 🙂