Har du lyst på en skikkelig god burger med godt tilbehør? Ja, da bør du forsøke denne!

Ingredienser

HAMBURGERE

800 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
1 ts salt (smak til)
nykvernet sort pepper
4 skiver bacon
4 hamburgerbrød
4-8 salatblader

OVNSTEKTE POTETER

6 poteter (store), i tynne staver
olivenolje
maldonsalt

TOMATSALSA

2 tomater , i små terninger
1/2 rødløk , finhakket
1-2 vårløk , finhakket
rød chili , finhakket (smak til)
2-3 ss olivenolje
salt og pepper

CHILIKREM

lettrømme eller creme fraiche
rød chili , finhakket (smak til)
hvitløk , finhakket (smak til)
sitronsaft (smak til)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Hamburger med bacon, tomatsalsa og chilikrem

Lag hamburgerbrødene etter oppskriften. Ønsker du en litt sunnere variant kan du lage halvgrove hamburgerbrød.

Skjær potetene opp i båter/staver som er omtrent like store. Ha dem på et bakepapirkledd bakebrett, drypp litt olivenolje over og krydre med maldonsalt. Forvarm ovnen til maksimal temperatur, sett inn potetene og senk varmen til ca. 220 grader (over- og undervarme). Stek potetene i 25-40 minutter, til de er møre og har fått en gyllen farge. Bruk eventuelt litt varmluft mot slutten dersom potetene er litt bleke.

Bland ingrediensene til hamburgerne raskt sammen i en stor bolle. Bruk gjerne hendene. Ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig, men akkurat passe – slik at krydderet er godt fordelt over det hele. Del kjøttet opp i fire deler og form runde kaker med fuktede hender. Klapp hamburgerne flate og stek dem i smør i varm panne i ca 3 minutter på hver side. La de deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt.

Skjær opp ingrediensene til tomatsalsaen og ha i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Rør sammen ingrediensene til chilikremen. La gjerne salsaen og chilikremen stå å trekke litt før servering, slik at de gode smakene får satt seg. Stek baconskivene sprø og la dem renne av på et kjøkkenpapir.

Del hamburgerbrødene i to og fordel salat og litt chilikrem oppå den nederste delen, før du balanserer hamburgeren oppå og topper det hele med en baconskive. Plasser resten av brødet som kronen på verket. Server tomatsalsaen og eventuelt resten av chilikremen i en liten skål ved siden av, og gjerne sammen med ovnsbakte potetbåter.

Hamburger med bacon, tomatsalsa og chilikrem

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Da jeg serverte dette første gang, sa sønnen min på 8 år at det var det beste jeg hadde laget til han til middag noen gang. Etter det har vi hatt det jevnlig. Spesielt syns vi hamburgerbrødene er helt fantastiske. I hamburgerne til de voksne stapper jeg litt mer “snadder” som hvitløk og en del mer krydder enn det som står i oppskriften. Forøvrig er chilikremen helt himmelsk på.

 2. Har prøvd mange av oppskriftene her inne og alt har vært vellykket, elsker denne bloggen! I går lagde vi denne burgeren med grove hamburgerbrød. Nydelig! Mine småkresne unger på 3 og 4 år slukte maten med chilikrem, salat og det hele

 3. Prøvde denne hamburgeren med tilbehør i går, og det ble skikkelig godt. Skal lage det igjen.
  Skal prøve ChickenTikka Masala i dag.

 4. Tusen takk for god oppskrift, hittil har jeg likt OG fått til hver eneste av dine oppskrifter jeg har prøvd. Flere andre kokebøker har nå gått til bruktbutikken, jeg trenger stort sett bare dine to 🙂

  Jeg har søkt litt etter lammeburgeroppskrifter, men kjenner at jeg i grunn aller helst ville hatt en fra deg. Så om du vil teste det ut hadde det vært supert!

  1. Så hyggelig å høre. Lammeburger settes på høstens “to-do”-liste, og så får vi se om det blir tid og anledning til det. 🙂

 5. Tusen takk for mange gode oppskrifter! For min del har eg leita etter ei god oppskrift på linseburgarar (eller andre typar burger utan kjøt), men det har vore vanskeleg å finne. Blir veldig glad viss eg ein gong finn ei slik oppskrift her hos deg – da har eg trua på at det blir godt!

 6. Hei.

  Denne fikk jeg lyst til å prøve 🙂 Men det står ikke noe om hvor mye av hver ingrediens som skal til for å lage chilikremen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste